ŠVAJCARCIMA PREKIPELO: Zbog Džake i Šaćirija izbacuju sve Albance iz reprezentacije! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

BOJKOT

ŠVAJCARCIMA PREKIPELO: Zbog Džake i Šaćirija izbacuju sve Albance iz reprezentacije! (FOTO) (VIDEO)

U utakmici protiv Srbije Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, dvojica Albanaca poreklom sa Kosova, proslavljali su pogotke pokazivanjem dvoglavnog orla

Objavljeno:

Fudbalska asocijacija Švajcarske (SFV) razmatra da zabrani igračima sa dvostrukim državljanstvom da nastupaju za reprezentaciju, nakon incidenta na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Generalni sekretar Aleks Mišer rekao je u intervjuu za "Tagesajncajger" da bi Švajcarska mogla da razmotri tu opciju

U utakmici protiv Srbije Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, dvojica Albanaca poreklom sa Kosova, proslavljali su pogotke pokazivanjem dvoglavnog orla. Kako piše "Špigel", pokazivanje albanske heraldičke životinje je jasna politička izjava koju FIFA zabranjuje.

foto: Starsport©

Usledila je novčana kazna od 8.680 evra za oba igrača, dok je švajcarski kapiten Stefan Lihtštajner koji im se pridružio u slavlju kažnjen sa 4.340 evra.

- Savez bi mogo da kaže da su programi finansiranja otvoreni samo za mlade igrače koji nemaju dvojno državljanstvo. Čujemo mnogo obećanja, a onda igrač napuni 21 godinu i odluči se za drugu zemlju jer tamo vidi veće šanse za intenacionalni uspeh - rekao je Mišer i istakao da se radi o političkom pitanju najvišeg nivoa, preneo je "Vatson".

foto: AP/EPA/Martin Divišek

Kako je rekao, u većini slučajeva Švajcarska ne favorizuje igrače sa dva pasoša.

- To je kao dete koje mora da bira između roditelja nakon razvoda. Bilo bi oslobađajuće za mnoge igrače da je odluka doneta ranije - rekao je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.