DOŽIVI PRVENSTVO IZ UŠĆA! Janković: Urugvaj je najprijatnije iznenađenje! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Kurir

Doživi prvenstvo

DOŽIVI PRVENSTVO IZ UŠĆA! Janković: Urugvaj je najprijatnije iznenađenje! (VIDEO)

Jedan od naših najboljih fudbalskih analitičara analizirao je dosadašnji tok Mundijala u Rusiji

Objavljeno:

Gost emisije "Doživi prvenstvo" bio je pomoćni trener Crvene zvezde - Vladimir Janković.

Jedan od naših najboljih fudbalskih analitičara analizirao je dosadašnji tok Mundijala u Rusiji. Janković otkriva ko je do sada pokazao najviše na Mundijalu, ko je najveći favorit...

Da li smo gledali dobar fudbal na Mundijalu u Rusiji?

- Pa možemo da kažemo da smo gledali fudbal koji odgovara nekom današnjem trenutku u kom se nalazimo - rekao je Janković.

Da li je ovo prvenstvo donelo nešto novo?

- Veliki broj reprezentacija od samog starta priprema je birao protivnike slične onima sa kojima će igrati na prvenstvu. Svi su se spremali kroz analize, o svakom igraču se znaju sve pojedinosti. Ono što se ne zna je ishod, i kako će koja ekipa odgovoriti, da li će više voditi računa o rivalu ili sopstvenoj igri...

Činilo se da će prvenstvo biti krah favorita... Da li je moguće u toku prvenstva podizati formu. Da li velike reprezetnacije mogu da dozvole sebi taj luksuz da krenu slabije, pa da postepeno dižu formu?

- Najbolji igrači su zasićeni fudbala, mora da se nađe način kako da se najbolji kako da se ponovo za kratko vreme uvedu u jak rad... a to je umetnost - rekao je Janković.

Koje su reprezentacije na koje ste se vi i trener Zvezde Milojević ugledali?

- Zvezda ima jedan stil i način igre. Ono što mogu da vam kažem je da su to reprezentacije koje su organizovane u svim fazama igre, i defanzivno i ofanzivno.

Ko vas je iznenadio i pozitivno i negativno?

- Prijatno sam iznenađen reprezentacijom Urugvaja. Disciplinovani su odbrani, prijatno su me iznanadili. Agresivni su, dinamični... Sa osam igrača su stalno u odbrani... Pojedinci ne koriste luksuz svog imena i prezimena, već su u funkciji nacionalnog tima. Podredili su se ekipi.

Urugvaj - Francuska, očekivanja?

- Očekujem da ćemo gledati ofanzivan fudbal. Francuzi su odigrali najlepšu utakmicu na prvenstvu protiv Argentine. Urugvaj je disciplinovan, igra u ofanzivnom sistemu. To se može videti iz analiza. Francuzi su sastavljeni od sjajnih pojedinaca...

Belgija - Brazi, očekivanja?

- Brazilcima je motiv važan da pi se pokrenuli. Mislim da će večeras biti jako motivisani. Belgija se nikad ne predaje, ima pobednički mentalitet. Belgija će igrati na rezultat. S druge strane očekujem da će Brazil napadati sa sedam igrača...

Švedska - Engleska?

- Očekujem tvrdu utakmicu. Ne verujem da ćemo se nagledati lepog fudbala. Znaju da igraju na rezultat. Nisu atraktivni ni jedni ni drugi.

Rusija - Hrvatska?

- Rusija ima najviše uspešnih defanzivnih akcija. Domaćini su se sjajno pokazali. Očekujem da ćemo gledati lepu utakmicu. Rusija će biti maksimalno motivisana. Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija na SP. Pokazali su kvalitet i sjajan kolektivni duh.

Kakve su ambicije Zvezde ove sezone?

- Idemo od utakmice do utakmice. Ciljevi su uvek najviši, da doguramo što dalje. Gledaćemo da iskoristimo maksimalno kapacitet tima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.