BRAZILCI OPLELI PO MAŽIĆU: Zar da nam sudi Srbin?! Ovo je zavera FIFA protiv nas! A imali su šta da kažu i Belgijanci!
Foto: EPA/Tatyana Zenkovich

A izostavljaju neke stvari

BRAZILCI OPLELI PO MAŽIĆU: Zar da nam sudi Srbin?! Ovo je zavera FIFA protiv nas! A imali su šta da kažu i Belgijanci!

Srpski arbitar je glavna tema medija u zemljama čije će reprezentacije "ukrstiti koplja" u četvrtfinalu Mundijala

Objavljeno: 09:23h

Milorad Mažić je dobio još jedno veliko priznanje time što je određen za sudiju na meču četvrtfinala Svetskog prvenstva, koji se smatra derbijem, između Brazila i Belgije.

Očekivano, mediji u obe zemlje su se bavili srpskim arbitrom nakon što je odlučeno da on deli pravdu i mišljenja su potpuno oprečna.

Milorad Mažić se našao na udaru medija u Brazilu
Milorad Mažić se našao na udaru medija u Brazilu foto: Reuters

Brazilski mediji su prilično ogorčeni ovakvom odlukom sudijske komisije FIFA ponajviše iz razloga što je upravo njihova reprezentacija bila u grupi sa Srbijom i pobedom 2:0 je izbacila sa Mundijala, pa sada strahuju od nekakve "odmazde" jer im pravdu deli Srbin.

Spočitavaju mu to što u finali Lige šampiona nije dodelio ni žuti karton Serhiju Ramosu kada je povredio Mohameda Salaha, ali i to što je posle gledanja VAR-a poništio penal za Senegal protiv Kolumbije u grupnoj fazi.

Milorada Mažića 'pljuju
Milorada Mažića "pljuju" i brazilski navijači koji se plaše osvete foto: Reuters

Još ogorčeniji su brazilski navijači koji ne štede kritike na račun Mažića, ali i FIFA, jer smatraju da je ovo zavera protiv "selesaoa" da ne bi osvojio Svetsko prvenstvo.

- Zar da nam sudi Srbin?! Brazil je eliminisao Srbiju, sada će srpski arbitar eliminisati Brazil. Ceo turnir je borba FIFA protiv Brazila. Biće pravo čudo ako budemo prvaci - samo su neki od komentara.

Milorad Mažić je bio i tema u belgijskim medijima
Milorad Mažić je bio i tema u belgijskim medijima foto: EPA/Georgi Licovski

Osim što dolazi iz Srbije koju je Brazil eliminisao, oni se plaše i toga što je Evropljanin, pa da bi mogao da protežira evropsku selekciju, a zaboravljaju na činjenicu da recimo drugo četvrtfinale između Urugvaja i Francuske sudi Argentinac Nestor Pitana, čiju je reprezentaciju upravo Francuska eliminisala i uz to je Južnoamerikanac.

I Belgijanci su se bavili nekim navodnim Mažićevim greškama, a i jedni i drugi mediji apostrofiraju činjenicu da je Mažić pre četiri godine u Brazili od strane navijača izglasan kao najgori sudija, te da nije dosudio penal za Iran protiv Argentine i zbog isključenja Pepea zbog udaranja Milera na utakmici Portugalija - Nemačka 2014. godine.

Belgijanci kažu da je Mažić izrastao u jednog od najcenjenijih svetskih sudija
Belgijanci kažu da je Mažić izrastao u jednog od najcenjenijih svetskih sudija foto: AP

Ipak, za razliku do Brazilaca, oni ističu da je od tada Srbin postao najcenjeniji arbitar u svetu fudbala što potvrđuje to da je sudio polufinala i finale Lige šampiona, da je bio glavni arbitar na finalu Kupa konfederacija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.