NAJVEĆA TAJNA SRBINA KOJI JE DONEO TRIJUMF HRVATSKOJ: Ispod dresa već 10 GODINA nosi majicu, a na njoj... (VIDEO)
Foto: EPA/Etienne Laurent

otkriveno

NAJVEĆA TAJNA SRBINA KOJI JE DONEO TRIJUMF HRVATSKOJ: Ispod dresa već 10 GODINA nosi majicu, a na njoj... (VIDEO)

U aprilu 2008. godine desilo se nešto što je ovom golmanu zauvek promenilo život

Objavljeno: 01:02h

Mediji u Hrvatskoj, Srbiji, na Balkanu ali i u celom svetu ne prestaju da pišu o Danijelu Subašiću, golmanu koji je odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji posle penala na dramatičnoj utakmici protiv Danske.

Dok ga Hrvati veličaju, srpski mediji se bave činjenicom da je njegov otac Jovo Subašić pravoslavni Srbin, a svetski mediji jednostavno odličnom partijom golmana Monaka.

Mnogi su primetili da je Subašić posle pobede ned Danskom spojio ruke i pogledao prema nebu, a oni koji su bolje zagledali i majicu sa nečijim likom koju je golman Hrvatske nosio ispod dresa.

Iza ove dve činjenice stoji jedna potresna ljudska priča: pre 10 godina Subašić je branio za Zadar, a njegov najbolji drug Hrvoje Ćustić, momak s kojim je zajedno odrastao i počeo da trenira fudbal, igrao je u napadu. Na prvenstvenoj utakmici Hrvatske nogometne lige protiv Cibalije Subašić je u jednom trenutku ispucao loptu, i Ćustić se našao u duelu sa Tomislavom Jurićem.

Nesrećnim spletom okolnosti, Ćustić se odbio od Jurića i naleteo na betonsku ogradu terena, udarivši u nju svom snagom.

Ćustić je brzo prevezen u bolnicu, gde mu je utvrđen izliv krvi u mozak i fraktura lobanje. Hitno je operisan iste večeri u zadarskoj bolnici, i činilo se da će se Hrvoje brzo oporaviti i vratiti na terene. Međutim, stanje se odjednom, usledila je visoka temperatura, a zatim i moždana smrt.

Zbog ovog potresnog događaja Danijel Subašić već 10 godina na svakoj utakmici pozdravlja svog druga "na nebu", a majicu sa njegovim likom stavlja ispod dresa na svakoj utakmici koju igra, bilo za svoj Monako ili za "Vatrene".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.