BELGIJA U TRANSU, JAPANCI IZVRŠILI HARAKIRI: Ludački preokret Đavola u poslednjem minutu za četvrtfinale Mundijala! (FOTO)
Foto: Reuters

Kakav podvig Đavola

BELGIJA U TRANSU, JAPANCI IZVRŠILI HARAKIRI: Ludački preokret Đavola u poslednjem minutu za četvrtfinale Mundijala! (FOTO)

Ludi, ludi meč na "Rostov areni"! Japan je vodio 2:0, a Belgija je pobedila 3:2

Objavljeno: 22:46h

Auuuu, kakva radost za Belgiju i kakva tuga i šok za Japan! Japanci su izvršili samurajskim rečnikom rečeno "fudbalski harakiri" u Rostovu i od vođstva 2:0 izgubili 3:2 primivši gol u poslednjem minutu utakmice.

Belgija ide u četvrtfinale Svetskog prvenstva tako što je imala najluđu moguću sreću u ludačkom meču sa neverovatnim preokretom na "Rostov areni".

Belgija pobedila Japan 3:2 preokretom u 95. minutu
Belgija pobedila Japan 3:2 preokretom u 95. minutu foto: AP

U jednom momentu na nekih 20 i nešto minuta pre kraja bili su u potpunom nokdaunu i delovalo je da će šokantno ispasti već u osmini finala Mundijala, a onda su napravili podvig kakav se ne viđa često.

Za pet minuta su stigli do izjednačenja, a potom iz kontranapada u poslednjem minutu sudijske nadoknade Naser Čadli postiže gol za pobedu vredan plasmana među 8 najboljih selekcija na prvenstvu sveta.

Naser Čadli postiže pobednički gol za Belgiju
Naser Čadli postiže pobednički gol za Belgiju foto: Reuters

Imaju za čime da žale Japanci jer ne samo da su pokazali zube jednom od favorita za svetsku titulu nego su bili igrački ravnopravni, ako ne i bolji na terenu, ali ta pusta sudbina se sada poigrala na najgori mogući način sa njima.

A poveli su na startu drugog poluvremena sjajnim golom Haragučija iz vrlo teške situacije, da bi samo pet minuta kasnije imali i velikih 2:0 kada je Inui sa 20 i nešto metara odapeo loptu u sam ćošak gola Tiba Kurtoe.

Vrhunski gol Takešija Inuija
Vrhunski gol Takešija Inuija foto: Reuters

I onda se još jednom na delu pokazala ona čuvena rečenica da je u fudbalu vođstvo 2:0 najopasniji rezultat. Zaigrali su Belgijanci na sve ili ništa i u 70. minutu uz ludu sreću Vertongen postiže gol iz neverovatne pozicije za nadu da ipak neće izgubiti.

Samo pet minuta kasnije, nada da neće izgubiti postala je realan san da mogu i do pobede kada je Felaini u sovm stilu glavom matirao Kavašimu za izjednačenje i 2:2.

Maruna Felaini je doneo izjednačenje na 2:2
Maruna Felaini je doneo izjednačenje na 2:2 foto: Reuters

I taman kada su se svi spremili za produžetke i eventualne penale potpuni šok. Sevnula je kontra lopta, zaspala je malo umorna odbrana Japana, Čadli je ostao sam i pogodio za pobedu i plasman u četvrtfinale Mundijala.

Popadali su kao pokošeni Japanci, plačući iz sve snage, udarajući o zemlju, dok je na drugoj strani vladala totalna ekstaza.

Kako su život i fudbal ponekada surovi?!

Suze i opšti očaj japanskih fudbalera i navijača
Suze i opšti očaj japanskih fudbalera i navijača foto: EPA/Franck Robichon
Suze i opšti očaj japanskih fudbalera i navijača
Suze i opšti očaj japanskih fudbalera i navijača foto: Reuters
Suze i opšti očaj japanskih fudbalera i navijača
Suze i opšti očaj japanskih fudbalera i navijača foto: Reuters

BELGIJA - JAPAN 3:2.

(Vertongen 70, Felaini 74, Čadli 90+4 - Kagaruči 48, Inui 52)

Belgija: Kurtoa, Aldervejreld, Kompani, Vertongen, Menije, De Brujne, Vitsel, Karasko (od 65. Čadli), Azar, Lukaku, Mertens (od 65. Felaini).

Japan: Kavašima, Sakai, Šoji, Jošida, Nagatomo Hasebe, Šibasaki (od 81. Jamaguči), Haraguči (od 81. Honda), Kagava, Inui, Osako.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.