HEROJ VATRENIH SKROMAN NAKON MAESTRALNE PARTIJE: Penali su lutrija, a ovaj put je bila na našoj strani!
Foto: EPA/Vasil Donev

Kad on čuva mrežu nema lakih penala!

HEROJ VATRENIH SKROMAN NAKON MAESTRALNE PARTIJE: Penali su lutrija, a ovaj put je bila na našoj strani!

Subašić je postao tek drugi čuvar mreže ikada na Svetskim prvenstvima sa tri odbrane sa bele tačke i to na isti dan kao pre 12 godina Portugalac Rikardo

Objavljeno:

Golman hrvatske fudbalske reprezentacije Danijel Subašić, junak plasmana u četvrtfinale sa tri odbranjena šuta sa 11 metara protiv Danske na Mundijalu, istakao je da mu je drago što je odlučio meč na penal-lutriji u Nižnjem Novgorodu.

Subašić je u seriji odbranio šuteve Kristijana Eriksena, Lasea Šenea i Nikolaja Jorgesena i odveo Hrvatsku među osam najboljih na turniru u Rusiji na duel sa domaćinom.

- Dobro je, prošli smo. Penali su lutrija, a ovaj put je bila na našoj strani. Drago mi je da sam pomogao reprezentaciji i narodu u Hrvatskom - rekao je Subašić posle utakmice.

Subašić je postao tek drugi čuvar mreže ikada na Svetskim prvenstvima sa tri odbrane sa bele tačke i to na isti dan kao pre 12 godina Portugalac Rikardo na utakmici sa Engleskom 2006. u Nemačkoj.

Kapiten Luka Modrić, koji je umalo postao tragičar jer mu je Kasper Šmajhel odbranio penal u 117. minutu.

- Izdržali smo sve do kraja, a mogli smo da rešimo pre penala. Ne možemo bez dodatne drame. Gledao sam celo jutro kako Šmajhel brani penale, više neću... Bio sam siguran da ga dajem u seriji - rekao je Modrić.

Zvezda Real Madrida smatra da je ekipa zasluženo u četvrtfinalu.

- Nisam hteo da kažem da je utakmica generacije, ali tako smo mislili. Položili smo veliki ispit koji dugo nismo mogli - zaključio je Modrić.

Hrvatska i Rusija se u četvrtfinalu sastaju u subotu na stadionu Fišt u Sočiju.

BONUS VIDEO: FEŠTA TRAJALA DO DUBOKO U NOĆ! A I DALJE SE SLAVI... Rusi neumorni do zore slavili istorijski uspeh!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.