HRVATI SLAVE SRBINA! Pretili mu smrću, suprugu hteo da mu zakolje tast, a sada je postao nacionalni heroj! (FOTO)
Foto: Reuters

DOKTOR!

HRVATI SLAVE SRBINA! Pretili mu smrću, suprugu hteo da mu zakolje tast, a sada je postao nacionalni heroj! (FOTO)

Ako se neko potrudio da im promeni mišljenje, onda je to ovaj momak!

Objavljeno: 08:41h

Danijel Subašić je ponovo junak čitave Hrvatske kao pre dve godine kada im je doneo pobedu nad Špancima u grupi na EURO 2016, u stvari, sada je još veći, jer je doneo Vatrenima prolazak u četvrtfinale Mundijala. Pamtiće se sjajna noć iskusnog čuvara mreže u Nižnjem na meču protiv Danske, pošto je uspeo da postane tek drugi čovek koji je u penal seriji odbranio tri penala, pre njega je to učinio Portugalac Rikardo protiv Engleza 2006. godine. Ipak, ono što je svima još interesantnije jeste da je Subašić srpskog porekla i da je zbog toga tokom života i karijere često imao problema.

Danijel Subašić
Danijel Subašić foto: EPA/Etienne Laurent

Svakako najveću životnu dramu je imao kada je rešio da oženi suprugu Antoniju, koju je otac zbog toga pretukao, a iako se pisalo i pričalo čak i da joj je pretio da će je zaklati, to je kasnije demantovano.

Razlog za takvo njegovo ponašanje jeste što mu je ćerka odabrala Srbina za muža kome je otac Jovo srpske nacionalnosti. - Mnogo mi je žao zbog toga. Antonija je kod mene i tu će i ostati. Iako sam Srbin, a ona Hrvatica, mnogo se volimo i to je najvažnije. Meni niko nije pretio, a Antonija je svoju ljubav prema meni pokazala svojim dolaskom kod mene - ispričao je svojevremeno golman Monaka.

Danijel Subašić
Danijel Subašić foto: AP

Subašić to nikada nije oprostio svom tastu, niti se pomirio s njim. Ipak, on se izjašnjava kao Hrvat i katolik kao i njegova majka, dok za oca Jova kaže da je Hrvat pravoslavne vere. Bilo kako bilo, to uopšte na kraju krajeva nije ni važno, bitni su sportski i ljudski kvaliteti 33-godišnje "jedinice" Hrvatske, a ona je zbog toga heroj nacije.

BONUS VIDEO HRVATI OPLELI UŽIČKO KOLO ZA POBEDU NAD DANSKOM: Ovo je NAJVESELIJA proslava navijača kockastih

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.