MARKEZ NA CRNOJ LISTI: Amerikanci ne mogu očima da ga vide zbog uske povezanosti sa narko-kartelom! (FOTO)
Foto: Reuters

NEMA POSLA SA AMERIMA

MARKEZ NA CRNOJ LISTI: Amerikanci ne mogu očima da ga vide zbog uske povezanosti sa narko-kartelom! (FOTO)

Kada putuje na mečeve strogo se vodi računa da ne bude u hotelu koji ima veze sa američkom kompanijom, pa često zbog toga ne spava na istom mestu gde i njegovi saigrači

Objavljeno:

Rafael Markez, meksička fudbalska zvezda, je jedini fudbaler na Svetskom prvenstvu koji ima poseban trentman, a za sve su krivi Amerikanci.

Proslavljeni 39-godišnji kapiten Meksika nalazi se na crnoj listi Ministarstva finansija Amerike, koje ga optužuje za pranje novca narko-kartela. Zbog toga američke kompanije i institucije ne smeju da posluju sa njim, niti da imaju bilo kakve veze sa Markezom.

To dosta komplikuje njegov boravak u reprezentaciji i na samom Mundijalu. Naime, Markez ne sme da pije iz iste flaše vodu iz koje piju njegovi saigrači, jer je proizvođač američka kompanija. Ne slika se u opremi poznatih sportskih brendova.

foto: Reute/Axel Schmidt

Ozbiljan problem će nastati ako kojim slučajem bude proglašen za igrača utakmice. Jer je sponzor ove nagrade američka kompanija "Badvajzer" i sama nagrada nosi naziv "Badvajzerov čovek utakmice".

Kada putuje na mečeve strogo se vodi računa da ne bude u hotelu koji ima veze sa američkom kompanijom, pa često zbog toga ne spava na istom mestu gde i njegovi saigrači.

foto: Reuters

Zanimljivo, FIFA je novac koji je namenjen Meksiku za Rusiju ulatila u evrima preko evropskih banaka, iako je ostalim selekcijama uplaćeno u dolarima.

Na njegovom dresu ne možete videti logo neke kompanije. Meksička reprezentacija zbog njega ne može da koristi usluge američkih avioprevoznika..

Pravni stručnjaci ističu da je FIFA morala ozbiljno da se potrudi da ne prekrši neko pravilo koje bi bilo u sukobu interesa američkog Ministarstva finansija.

Kazne su ogromne. Kompanije koje krše zakonske odredbe, čak i nenamerno, mogu biti kažnjene sa iznosima i do 1,5 milion dolara po jednom kršenju, dok namerno kršenje može dovesti do kazne od 10 miliona dolara.

foto: EPA / Jose Mendez

Markez se od avgusta 2017. godine nalazi na crnoj listi američkog ministarstva. Osumnjičen je da je povezan sa imovinom koja zapravo pripada narko "bosu" Raulu Floresu Ernandezu.

Sva Markezova finansijska imovina u SAD je zamrznuta. On odbacuje bilo kakvu vezu sa trgovcima narkotika, pa je angažovao i tim advokata kako bi ga skinuli sa crne liste.

Markez je izuzetno popularan u Meksiku. Postao je rekorder sa pet vezanih učešća na Mundijlu. Meksička fudbalska federacija ga je podržala, iako ima velikih problema zbog njega. Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto ga je ugostio pred start Svetskog prvenstva u Rusiji i tako jasno stavio do znanja šta misli o zabrani Amerikanaca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.