MBAPE NA RAKETNI POGON: Francuska preko Argentine do četvrtfinala! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter

svetsko prvenstvo, 2018.

MBAPE NA RAKETNI POGON: Francuska preko Argentine do četvrtfinala! (FOTO) (VIDEO)

A onda je na scenu stupio mladi Mbape, koji je sa dva pogotka zatvorio ovu utakmicu i obezbedio Francuskoj prolaz u četvrtfinale

Objavljeno:

Fudbaleri Francuske prvi su četvrtfinalisti na Svetskom prvenstvu u Rusiji pobedivši Argentinu sa 4:3.

Prvu veliku priliku imala je Francuska. Antoan Grizman je fenomenalno izveo slobodan udarac sa 22-23 metra, ali se isprečila prečka.

Neverovatan prodor Kilijana Mbpaea u 12. ninutu doneo je “trikolorima” priliku da povedu iz najstrože kazne. Markus Roho je oborio napadača PSŽ-a, a Grizman je bio siguran egzekutor za vođstvo Francuske.

foto: EPA

Mbape je i u 19. minutu pobegao svojim čuvarima i iznudio slobodan udarac sa 17 netara, ali je Pol Pogba šutirao preko gola.

Francuska je razbijala “gaučose” u prvom delu. U 26. minutu Grizman je fantastično prošao po desnoj strani, ali je golman Franko Armani odlično reagovao. Dva minuta kasnije konačno jedan napad Argentine. Merkado je uleteo u kazneni prostor i ubacio loptu na peterac, ali nije bilo njegovih saigrača da isprate ovu situaciju.

Uspeli su Argentinci da do kraja poluvremena uspostave ravnotežu na terenu i prigrabe posed u svoju korist, a nagrada je stigla četiri minuta pre kraja prvog dela, kada je Anhel Di Marija postigao maestralan pogodak. Fudbaler PSŽ-a uputio je strelu sa 25 metara i Loris je bio nemoćan.

foto: Reuter

Šok za Francuze dogodio se na samom startu drugog dela, jer je Argentina stigla do prednosti. Lionel Mesi uputio je udarac sa ivice šesnaesterca, a Gabrijel Merćado je skrenuo loptu i prevario Lorisa.

Međutim, usledio je odgovor Francuske i to kakav. Za 10 minuta srušeni su svi snovi Argentine. U 57. minutu nakon centaršuta Lukasa Ernandeza, lopte se odbila na 20-ak metara od gola, na nju je natrčao Benžamin Pavar i projektilom je smestio pod prečku.

A onda je na scenu stupio mladi Mbape, koji je sa dva pogotka zatvorio ovu utakmicu i obezbedio Francuskoj prolaz u četvrtfinale.

foto: Reuter

U 64. minutu je spretno reagovao nakon akcije Ernandeza i pokušaja Bleza Matuidija, da vi četiri minuta kasnije u kontranapadu realizovao sjajnu assitenciju Olivijea Žirua.

Argentina je do kraja pokušavala da dođe do pogotka, ali su Francuzi bili opasniji i preko Žirua i Mbapea mogli da dođu do još ubedljivijeg trijumfa. Lionel Mesi, koji je ponovo ostao bez velikog trofeja sa reprezentacijom, promašio je izglednu priliku za Argentinu četiri minuta pre kraja meča.

Uspela je Argentina da dođe do trećeg pogotka u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je Serhio Aguero pogodio mrežu Lorisa nakon asistencije Mesija, ali u poslednjem napadu nedostajalo je i malo sreće, pa je Francuska ipak zasluženo prošla dalje.

“Galski petlovi” potvrdili su da su jedni od najozbiljnijih kandidata za osvajanje zlatne boginje, a u četvrtfinalu čekaju pobednika duela između Urugvaja i Portugalije, koji je na programu u 20 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.