Ratovao je protiv Srba 90-ih, ali je sada zdušno navijao za Orlove! Reči Hrvata koje leče rane stare preko 20 godina! (FOTO)
Foto: EPA/Shawn Thew

BRAVO!

Ratovao je protiv Srba 90-ih, ali je sada zdušno navijao za Orlove! Reči Hrvata koje leče rane stare preko 20 godina! (FOTO)

Ovakve izjave će pomoći da se razmirice ostave u dalekoj prošlosti

Objavljeno: 15:22h

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić komentarisao je za banjalučke "Nezavisne novine" rezultate grupne faze Svetskog prvenstva u Rusiji i izjavio da bi "najbolje bilo da je Srbija uspela da pobedi Brazil".

Upitan o iznenađujućim rezultatima na Mundijalu, poput eliminacije Nemačke već u grupnoj fazi, Dalić je ocenio da se Argentina, koja je bila u grupi sa Hrvatskom, provukla u osminu finala.

Može li Argentina sve da preokrene u svoju korist? Kvota na Gaučose je čak 3,20, dok pobeda Francuske plaća 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za utakmicu Francuska - Argentina.

- Eliminacija Nemačke je svakako najveće iznenađenje. Najbolje bi bilo da je Srbija uspela da pobedi Brazil i da ih je eliminisala. Do sada smo videli da je ovo dosta izjednačeno prvenstvo i favoriti nisu baš toliko ubedljivi - rekao je Dalić.

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić foto: Reuters

On je naveo da je Hrvatska "uradila sjajnu stvar". - Ako to ne potvrdimo protiv Danske, onda nismo u suštini ništa napravili. Sada smo okrenuti Danskoj i to nam je trenutno najvažnija utakmica. To moramo da odradimo kako treba. Ako ne prođemo u četvrtfinale, onda će se sve ovo veoma brzo zaboraviti - kazao je Dalić.

Inače, baš ove subote, na hrvatskim medijima pojavio se tekst sledeće sadržine:

- O Zlatku Daliću uglavnom se sve zna. Poslednjih meseci objavljeno je baš sve o njemu, i o privatnom životu, i trenerskoj karijeri, i o onoj igračkoj… Međutim, manje je poznato kako je prvi 'milionski transfer' ostvario krajem osamdesetih godina. U leto 1989. je iz podgoričke, tada titogradske, Budućnosti za deset miliona dinara prešao u redove mostarskog Veleža.

U Splitu je završio srednju elektrotehničku školu, te ušao u vezu s današnjom suprugom Davorkom, s kojom ima dva sina Tonija i Brunu. Nakon odsluženja vojnog roka, igrao je za Budućnost s Predragom Mijatovićem, Dragoljubom Brnovićem...

“Počela su previranja, osećala se nelagoda, tako da sam se brzo vratio u Split. Pa otišao u Velež, te vratio u Livno i odlučio da se stavim na raspolaganje Hrvatskoj vojsci! Tri meseca sam učestvovao u odbrani kuća mog rodnog Livna. Istina, nisam bio na prvoj liniji vatre, ali sam pomagao u logističkom smislu, jer osetio sam da svako od nas mora da pomogne kako zna i može.”

"Potom me 1992. Anđelo Herjavec, pokojni predsednik Varteksa, pozvao u Varaždin. Imao sam 26 godina, sve ponude iz inostranstva nisu bile konkretne, a Varteks je složio respektabilnu ekipu koju je vodio Branko Ivanković. Te sam se godine i oženio, od kluba sam dobio stan i već tada sam osetio da je Varaždin grad po mojoj meri, miran i nekako poseban. A Varteks se 1996. s Hajdukom i Dinamom do poslednjeg kola borio za naslov šampiona države. "

BONUS VIDEO ESPRESO ANKETA: Za koga će Srbi navijati na Mundijalu posle ispadanja srpske reprezentacije?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.