KRSTAJIĆ JE NAPRAVIO TEMELJ ZA BUDUĆNOST! Ćirić: Ponekad znamo da budemo nerealni!
Foto: Reuters

STAO U ODBRANU

KRSTAJIĆ JE NAPRAVIO TEMELJ ZA BUDUĆNOST! Ćirić: Ponekad znamo da budemo nerealni!

Interesantno je saslušati i drugačije mišljenje...

Objavljeno:

Čuveni fudbaler Partizana Dragan Ćirić ubeđen je da će Srbija tek osetiti korist od selektorskog posla svog prijatelja Mladena Krstajića.

Osnovni problem u stvaranju stava o rezultatima sa Mundijala jesu očekivanja navijača u Srbiji, koja najčešće nisu realna, priča Ćirić.

- Ponekad znamo da budemo nerealni. Za mene lično on je uradio dosta dobrih stvari. Napravio je jak temelj za budućnost, sa ovom podlogom dobijamo igrače spremne da naprave nešto veliko na narednim takmičenjima. Mislim da je okupio najbolje i bio on selektor i dalje ili ne, a to nije do mene, Krstajiću treba pripisati zasluge za to što je bacio u vatru mlade fudbalere koji će biti nosioci igre reprezentacije u narednoj deceniji, možda i duže - rekao je Ćirić za Kurir.

Dragan Ćirić u pozdravu sa Krstajićem
Dragan Ćirić u pozdravu sa Krstajićem foto: Starsport©

Od Krstajića smo videli da naši fudbaleri mogu fizički da odgovore svim mundijalskim zahtevima.

- Ko malo dublje pogleda ovaj proces, videće da je Srbija dobila stabilan tim. Osim toga, naš tim je bio savršeno fizički pripremljen. Koliko god ja sa prezirom gledao statistiku, ona ipak pomaže da se dobije neka slika o ekipi. Bili smo veoma dobri na svim mečevima u Rusiji, u pojedinim trenucima iznenađujuće dominantni.

Ipak, ostaje utisak da smo zbog sličnih karakteristika većine igrača igrali prilično sporo u odnosu na druge ekipe. Ćirić veruje da će se i to promeniti u budućnosti:

- Od sledećih kvalifikacija možemo da očekujemo bržu igru naše reprezentacije. Upravo ti mladi fudbaleri imaju te karakteristike, samo treba u miru da preuzmu uloge za koje su se spremali u Rusiji.

BONUS VIDEO ESPRESO ANKETA: Za koga će Srbi navijati na Mundijalu posle ispadanja srpske reprezentacije?

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.