Srbija je dobila šta je i zaslužila, a Hrvatska može čak i da osvoji Mundijal!
Foto: AP

Reči koje bole

Srbija je dobila šta je i zaslužila, a Hrvatska može čak i da osvoji Mundijal!

Srpski fudbaleri, Savez i stručni štab su na meti kritika ne samo u Srbiji, već i u okruženju

Objavljeno:

Mnogi su se razočarali u neuspeh srpske reprezentacije na Svetskom prvenstvu, kao i u igru našeg tima, i to ne samo navijači u Srbiji nego i u našem okruženju.

Brojni bivši fudbaleri iz nekadašnje SFRJ su komentarisali prethodnih dana igre našeg tima, a među onima koji su posebno razočarani je legendarni bivši fudbaler Sarajeva Slaviša Vukićević.

Slaviša Vukićević je sasuo gorku istinu o srpskoj reprezentacija u oči
Slaviša Vukićević je sasuo gorku istinu o srpskoj reprezentacija u oči foto: Printscreen/Youtube/RTV Visoko

- Nasuprot Hrvatske imate Srbiju, koja igra staromodni fudbal s napadačem, koji je sidraš, ali i kompletna ekipa je jako teška i spora. Sporo prenose loptu i to ne donosi rezultat. Srbija protiv Švajcarske povede 1:0 i onda deluje izgubljeno, kao da je primila gol. Bilo je to neorganizovano i posebno taktički nezrelo - rekao je Vukićević pa se osvrnuo na otkaz Slavoljubu Muslinu uoči SP-a.

- Ljudi koji sebi previše daju za pravo žrtvuju Muslina zbog nečijih ličnih interesa, tako da im se dogodilo ono što su zaslužili. Ja sam navijač svih reprezentacija s prostora bivše zemlje, tako sam odrastao, ali ovo za Srbiju je gorka istina - poručio je on.

Za razliku od Srbije, Hrvatska gazi sve pred sobom
Za razliku od Srbije, Hrvatska gazi sve pred sobom foto: Reuter

Za razliku od nas, Hrvati su oduševili sve na Svetskom prvenstvu.

- Hrvatska ima Mandžukića, koji trči kao napadač više trči od pola ekipa, gde god ga stavite njemu ne smeta i igra. Ima Perišića koji je jedan od najboljih igrača u Italiji. A onda Modrić i Rakitić, posebno Modrić, koji bi mogao biti najbolji igrač SP-a. U Realu je jako bitan, možda nekad i važniji od Ronalda. Pa kada dalje nabrajate gde im igraju igrači, mnogo toga vam bude jasnije. Bitno je da Hrvatska ima odličnog selektora, koji je sklopio sve karike i po njegovim uputima u svakom trenutku se zna šta ko radi. Mislim da se čak mogu nadati i osvajanju prvenstva - optimističan je Vukićević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.