LEGENDARNI KOLINA PRIČAO O VAR TEHNOLOGIJI NA MUNDIJALU: A onda je stiglo pitanje da li je bio penal nad Aleksandrom Mitrovićem?!
Foto: Reuters

šTA ON MISLI?

LEGENDARNI KOLINA PRIČAO O VAR TEHNOLOGIJI NA MUNDIJALU: A onda je stiglo pitanje da li je bio penal nad Aleksandrom Mitrovićem?!

Danas prvi čovek sudijske organizacije u UEFA je rezimirao dosadašnji učinak arbitara i VAR tehnologije

Objavljeno:

FIFA je održala konferenciju na kojoj su sudije odgovarale na pitanja o spornim trenucima, VAR tehnologiji, a dotakli su se i spornog incidenta na meču sa Švajcarskom, kada je naš reprezentativac Aleksandar Mitrović oboren od strane dva igrača, a penal nije dosuđen.

- Bilo je incidenata u početku grupnog takmičenja. Ali kasnije su nestali, priznaćete - kazao je Pjerluiđi Kolina, odgovarajući na pitanje o prekršaju nad Mitrovićem.

Pjerluiđi Kolina je dobio pitanje za prekršaj nad Aleksandarom MItrovićem protivn Švajcarske
Pjerluiđi Kolina je dobio pitanje za prekršaj nad Aleksandarom MItrovićem protivn Švajcarske foto: EPA/Sergei Ilnitsky

On je kazao da su danas tu da govore generalno o suđenju, a ne o specifičnim slučajevima, ali je ovim odgovorom u ime sudija FIFA priznao da su sudije napravile propuste na početku takmičenja. Kazao je da je i to normalno za nove tehnologije.

- Moramo da naučimo da hodamo, da bismo leteli - kazao je, osvrćući se na VAR tehnologiju.

Pitanje je bilo i da li će neko od sudija zbog grešaka napustiti Mundijal, a pitanje se odnosilo i na Feliksa Briha, na kog se žalila Srbija.

Pjerluiđi Kolina
Pjerluiđi Kolina foto: AP

- U ovoj fazi još nismo odlučili da li će neko napustiti takmičenje - rečeno je na konferenciji.

Pitanje na konferenciji odnosilo se i na komentar Mladena Krstajića, selektora Srbije, da "Briha treba poslati u Hag", a Kolina je odgovorio da je tu na potezu disciplinska komsija FIFA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.