DOŽIVI PRVENSTVO IZ UŠĆA! Maksimović za Kurir: Nemačka najveće razočarenje, Orlovi propustili šansu protiv Švajcarske
Foto: Promo

Rekapitulacija grupne faze

DOŽIVI PRVENSTVO IZ UŠĆA! Maksimović za Kurir: Nemačka najveće razočarenje, Orlovi propustili šansu protiv Švajcarske

Gost današnje emisije bio je novinar Radovan Maksimović

Objavljeno:

Prvi slobodan dan na Svetskom prvenstvu u Rusiji emisija Doživi prvenstvo posvetila je rekapitulaciji dosadašnjeg dela šampionata i očekivanjima od onoga što sledi u eliminacionim utakmicama.

Radovan Maksimović, jedan od najcenjenijih sportskih novinara u Srbiji i direktor PGM Networka gost je današnje emisije.

- Moramo da budemo zadovoljni ovim što smo videli, čekamo 4 godine da vidimo najbolje reprezentacije sveta. Najveće razočarenje za mene od kada pratim mundijale je Nemačka, igrale su kao da ih je neko naterao da dođu u Rusiju - kazao je naš gost sumirajući dosadašnji tok Mundijala.

On se osvrnuo i na ispadanje svih afričkih reprezentacija, a pozitivno iznenađenje kaže da gotovo i da ne postoji.

- Ne može da bude iznenađenje dobra Hrvatska, dobar Urugvaj - dodao je on.

- Reprezentacija Hrvatske je slična našoj iz 1998. I tada su naši igrači bili u najvećim svetskim klubovima, nije ni čudo što igraju ovako dobro - kaže Maksimović, koji je Modrića nazvao "motorom ekipe".

Dotakli smo se i igre Orlova.

- Velika je stvar što smo se posle 8 godina pojavili na Svetskom prvenstvu. Možda smo mogli bolje, to je sigurno. Svi smo očekivali da prođemo dalje - kaže naš gost.

Poslednjih 20 minuta protiv Brazila smo stajali u mestu, kaže naš sagovornik, a zalaganje u ostalim minutima, na sve tri utakmce nije dovodio u pitanje.

- Postojala je razlika u klasi. Šansu smo propustili protiv Švajcarske. Mogli smo da pobedimo Švajcarsku, da je bio taj penal. Kad se izgubi od Švajcarske, nije tolika katastrofa. Jeste bio 90-i munut, jeste možda Tošić trebalo da sruši, ali...

Dotakli smo se i teme ko bi od Orlova mogao u "penziju" nakon Mundijala.

- Mislim da je svoju ulogu u reprezentaciji završio Bane, Kolarov još može, Stojković može da bude tu, ostali, Luka Milivojević, Sergej koji nije pružio ni delić toga šta pruža u Laciju, na njih možemo da se oslonimo u budućnosti - kazao je naš sagovornik.

Posle ispadanja Nemačke, za našeg gosta je favorit Argentina.

- Mada bih voleo da bude Brazil prvak, da možemo da kažemo ispali smo od prvaka - kaže Maksimović.

- Voleo bih da u meču Urugvaj-Portual pobedi Urugvaj, Portugal mi se ne sviđa - kaže naš sagovornik.

- Da nije Ronalda, ne bi bili ovde to je sigurno.

Radovan Maksimović, gost emisije Doživi prvenstvo
Radovan Maksimović, gost emisije Doživi prvenstvo foto: Promo

Komentarisali smo i domaćina, Rusiju.

- Zablistali su na dve prve utakmice, ali čim je došla jača reprezentacija, Urugvaj, izgubili su 3:0. Španija je apsolutni favorit u meču sa Rusijom!

Hrvati imaju bolje igrače od Danaca, zaključio je novinar Maksimović, i pobediće. Brazil će u zanimljivom duelu pobediti Meksiko, a Belgija Japan, prognozira on.

- Šveđani igraju tvrdo, tako su eliminisali i Italiju u kvalifikacijama, ovde su zaigrali kada je trebalo, obezbedili sebi prvo mesto u grupi... Navijam za Šveđane, voleo bih da prođu dalje - kazao je komentarišući meč koji predstoji između Šveđana i Švajcaraca.

Pričalo se i o susretu Kolumbije i Engleske.

- Englezi imaju mlad tim, ne znam šta od njih može da se očekuje - dodao je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.