21. VEK - DOBA SEČE SVETSKIH ŠAMPIONA! Dobili smo novo fudbalsko prokletstvo, ovo je gore od Gutmanove kletve! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

POISPADAŠE PRVACI SVETA

21. VEK - DOBA SEČE SVETSKIH ŠAMPIONA! Dobili smo novo fudbalsko prokletstvo, ovo je gore od Gutmanove kletve! (FOTO) (VIDEO)

Od pet Mundijala odigranih posle 2000. godine, prvaci samo jednom nisu ispali u grupi

Objavljeno: 18:52h
Aleksa Radosavljević

Nemačka je posle 80 godina ispala sa Mundijala u grupi porazom od Južne Koreje rezultatom 0:2. Iako je ovo šokiralo fudbalski svet kao jedno od najvećih iznenađenja u poslednjih nekoliko godina, mnogi zaboravljaju jedan važan podatak - tačnije, nekoliko važnih podataka.

Joakimu Levu je ostalo samo da pojede koju slinu :)
Joakimu Levu je ostalo samo da pojede koju slinu :) foto: Reuters

Od pet Mundijala odigranih u ovom veku, na samo jednom se nije dogodilo da šampion sveta ne ispadne posle prve faze, dakle pre osmine finala.

2002. godine u Koreji i Japanu, Francuzi su bili šampioni sveta iz 1998, ali su ispali u grupi sa Senegalom (koji ih je tada junački pobedio na otvaranju), Danskom i Urugvajem.

Rezultati i tabela grupe u kojoj su ispali Francuzi 2002. godine
Rezultati i tabela grupe u kojoj su ispali Francuzi 2002. godine foto: Printscreen/Wikipedia

Četiri godine kasnije, kada je Brazil bio važeći prvak planete, a prvenstvo se igralo u Nemačkoj, Selesao je dogurao do četvrtfinala.

Brazilovi rezultati u grupi 2006. u Nemačkoj
Brazilovi rezultati u grupi 2006. u Nemačkoj foto: Printscreen/Wikipedia

Na narednom šampionatu u Južnoj Africi, Italijani su se potrudili da prvak planete opet ispadne u grupi. Učinili su to tako što su odigrali dva remija, a imali su i poraz od iznenađenja šampionata - Slovačke.

Italijani, kada su ispali u grupi 2010. godine
Italijani, kada su ispali u grupi 2010. godine foto: Printscreen/Wikipedia

2014. godine, titulu je branila Španija, i provela se identično kao Italijani i Francuzi. Ispala je! Poraz od Holandije u prvom kolu bio je previše za poljuljano samopouzdanje nefuriozne Furije.

Španci, kada su ispali u grupnoj fazi posle osvajanja Mundijala
Španci, kada su ispali u grupnoj fazi posle osvajanja Mundijala foto: Printscreen/Wikipedia

Dakle, kada se doda da su i Nemci ispali u grupi u pokušaju da odbrane titulu, jasno je da postoji prokletstvo na Svetskim prvenstvima. Prokletstvo koje kaže - kada osvojiš Mundijal, na sledećem ćeš ispasti u grupi, osim ako si Brazilac!

Sada jedva čekamo Katar 2022. da vidimo hoće li narednog šampiona sveta dočekati ista sudbina kao prethodnika - Nemačku.

Mnogi će priznati, ovo je postalo simptomatično poput kletve koju je veštac Bela Gutman uputio na adresu Benfike, koja od tada doslovno ne može da pobedi ni u jednom finalu!

BONUS VIDEO JASNO I GLASNO Vladimir Stojković poručio saigračima: Ko ne veruje u pobedu, neka odmah krene kući

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.