EKSKLUZIVNO NENAD DIKIĆ OTKRIVA: Kako je državna bezbezbednost štitila ruske sportiste od doping kontrole! Kako se Mesi i Ronaldo ponašaju na testovima i KOJI SPORTISTI SE NAJVIŠE DOPINGUJU! (KURIR TV)
Foto: Kurir TV

VAŽNE REČI...

EKSKLUZIVNO NENAD DIKIĆ OTKRIVA: Kako je državna bezbezbednost štitila ruske sportiste od doping kontrole! Kako se Mesi i Ronaldo ponašaju na testovima i KOJI SPORTISTI SE NAJVIŠE DOPINGUJU! (KURIR TV)

Kao i svaki dan, ekskluzivno uključenje iz Ušća

Objavljeno: 20:41h

Gost emisije ''Doživi prvenstvo'' bio je Nenad Dikić, predsednik odbora za doping kontrolu Antidoping agencije Srbije.

Naravno prvo i osnovno pitanje za Dikića bilo je da li se fudbaleri dopinguju toliko koliko svi pričaju o nagađaju:

''Nije tako kao što se priča, čak šta više sve je skroz suprotno. Fudbaleri se najmanje dopinguju iz razloga što ne žele da pokvare odlične ugovore koje imaju u svojim klubovima. Ukoliko bude otkriveno, podrazumeva se raskid ugovora sa klubom, a nekima to znači i kraj karijere.''

Usledilo je i loginčno pitanje našeg novinara Slaviše koji je želeo da sazna koliko se dopinguju ruski sportisti i koliko je politika umešana u sve to.

''Taj skandal još živi, to nije slučajno. Uzorak je urađen na nekoliko hiljada sportista, ne samo na njih par. Ja ću vam otkriti da se čak državna bezbednost umešala u sve to i da su to čak pokušali da sakriju nekoliko puta, ali je na kraju moralo da se sazna. Tadašnji ministar sporta je čak bio nagrađen za zalaganje oko toga, pa je napredovao na mesto zamenika predsednika vlade, što je skandal sam po sebi. ''

A onda nam je otkrio kako sam doping test izgleda i koliko straje.

''Pre samog Mundijala svi fudbaleri su bili na doping testu. Što se tiče toka Mundijala situacija je sledeća. Postoje dva načina. Prvi je da FIFA bira koje fudbalere želi da vidi na kontroli posle meča, a drugi način je nasumično biranje. Ono što je meni čudno jeste činjenica da FIFA nikada ne objavljuje rezultate kontrole, ali isto bih naglasio da je vrlo teško da se tako nešto sakrije.''

Ipak jedan podatak je sve šokirao. Naime, fudbaleri Rusije su u dosadašnjem delu SP najviše pretrčali, i to mnogo više nego što im je inače prosek u klubova.

''Pa mislim da kako VAR ne radi jednako za sve, tako ni antidoping mehanizacija nije jednaka za sve. Pokazalo je da Rusi na ovom Mundijalu trče čak više i od fubalera u Premijer ligi koji su fizički najspremniji od svih, čudno vema. ''

Dikić je između ostalih nekoliko puta čak kontrolisa i Mesija i Ronalda, pa nam je objasio kako se oni ponašaju tokom testa, kao i koji sportisti se najviše dopinguju.

''Ronaldo je uvek besa, lupa o zidove, o vrata i stalno se pita zašto baš njega da izaberu za kontrolu, dok je Mesi dijametralno drugačiji. Ne voli puno da priča, dođe odradi šta treba i prosto se zahvali i ode. Čak mu je lakše da dođe kod ns nego na konferencije, koje često izbegava. A što se tič sportista, najviše se dopinguju bodibilderi. Oni su svesni da ne mogu da napreduju ukoliko ne uzmu nešto nedozvoljeno pa svesno ulaze u taj rizik da mogu da budu otkriveni. Dođu kod nas, vređaju, viču, ali opet nas fizički ne napadaju jer znaju da mi nismo krivi za to,'' zaključio je Nenad.

Zbog velikog interesovanja Kurir i Samsung zajedno sa Unijom studenata FON nastavljaju sa takmičenjem PES 2K18.

Prijavi se već danas i osvoji vredne Samsung nagrade u okviru projekta “Doživi prvenstvo” u Ušće SC.

Potrebno je samo da se prijaviš na Kurir Facebook stranici i najbržih 16 igrača dobija priliku da se takmiči u PES 2K18!

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.