I SELEKTOR IRANA OSUO PALJBU PO SUDIJAMA I VAR: Za svakog je udaranje laktom crveni karton, osim u slučajevima Ronalda i Mesija!
Foto: Reuters

O dvostrukim aršinima FIFA

I SELEKTOR IRANA OSUO PALJBU PO SUDIJAMA I VAR: Za svakog je udaranje laktom crveni karton, osim u slučajevima Ronalda i Mesija!

Karlos Keiroš je bio ogorčen odlukama sudije Enrikeza Kaseresa na duelu Portugalije i Irana

Objavljeno:

Selektor Irana Karlos Keiroš poručio je da je njegov zemljak Kristijano Ronaldo morao da dobije crveni karton zbog udaranja igrača i kritikujući FIFA dodao da se još jednom pokazalo da nema pravde za "male" selekcije.

Iran je remizirao sa Portugalijom 1:1 i oprostio se od Svetskog prvenstva sa četiri boda u B grupi, a Keiroš je imao zamerke na suđenje Enrika Kaseresa jer 10 minuta pre kraja nije isključio najboljeg fudbalera sveta iako je spornu situaciju pogledao putem VAR-a.

Uprkos očajnim izdanjima, Argentina može dalje. Samo treba da pobedi Nigeriju i nada se da Island neće savladati Hrvatsku. Ako se to i desi, opet Argentina može dalje ako postigne dovoljno golova. Kombinacija 2&3+ zato mami sa kvotom 2,20. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Nigerija – Argentina.

Kristijano Ronaldo je u ovoj situaciji udario u lice Ebrahimija
Kristijano Ronaldo je u ovoj situaciji udario u lice Ebrahimija foto: Reuters

- Realno je da zaustaviš igru, pogledaš VAR i vidiš lakat. Udaranje laktom je crveni karton prema pravilima. Ipak, to nije tako kada su preko puta Mesi ili Ronaldo. Ovde nije priča o sudijama, već o stavu, hrabrosti i karakteru. Odluke moraju da budu jasne za sve, Infantino i VAR ne idu u pravom smeru - rekao je Keiroš na konferenciji za medije posle utakmice.

Kristijano Ronaldo je kažnjen samo žutim kartonom za udaranje protivnika laktom
Kristijano Ronaldo je kažnjen samo žutim kartonom za udaranje protivnika laktom foto: AP

Keiroš ponosno naglašava da je Iran doneo puno Mundijalu u Rusiji.

- Bili smo jako konkurentni, svakog minuta, duela igrajući sa najboljim ekipama sveta. Iran je, bez sumnje, sa disciplinom, stavom, kontrolom, zaslužio da pobedi Portugaliju. Ipak, u fudbalu nema pravde - zaključio je Keiroš.

Karlos Keiroš smatra da i dalje se primenjuju različito pravila na 'velike
Karlos Keiroš smatra da i dalje se primenjuju različito pravila na "velike" i "male" foto: EPA/Rungroj Yongrit

Zamerke i na suđenje imao je i selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić jer Feliks Brih nije hteo da koristi VAR u situaciji kada je Aleksandar Mitrović oboren u kaznenom prostoru Švajcarske.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.