Zvezda Barselone osuđena na godinu dana zatvora zbog utaje poreza

Priznao krivicu

Zvezda Barselone osuđena na godinu dana zatvora zbog utaje poreza

Maskerano je ipak uspeo da izbegne odlazak "iza rešetaka", jer se nagodio sa tužilaštvom
Objavljeno: 18:11h

Fudbaler Barselone Havijer Maskerano osuđen je zbog utaje poreza, ali je postigao dogovor sa španskim vlastima i kaznu neće služiti u zatvoru. Argentinac se pojavio na sudu gde je odgovarao na optužbe da je 2011. i 2012. godine utajio 1,5 miliona evra poreza. Maskerano je priznao krivicu, a španski mediji su prvo izvestili da će nekadašnji fudbaler Liverpula služiti jednogodišnju kaznu zatvora.

On je, potom, saopštio da je postigao dogovor s vlastima. Maskerano će platiti novčanu kaznu od 815.000 evra. - Želim da razjasnim neke stvari. Danas sam postigao dogovor sa španskim poreskim vlastima što će mi doneti mir u ispunjavanju obaveza - naveo je Maskerano.
- Ja sam sportista, ne znam mnogo o porezima i pravnim stvarima, zato se oslanjam na ljude koji se bave tim, za mene složenim, stvarima. Tokom karijere sam uvek bio pošten i odgovoran, poštovao sam saigrače, klubove za koje sam igrao, zemlju u kojoj sam izabrao da živim. Iz ove situacije kroz koju sam morao da prođem izaći ću jači, ali i opušteniji jer znam da su se stvari vratile u normalu - rekao je Maskerano. Maskerano je, na kraju istakao, da "zadržava pravo da pokrene neophodne akcije protiv onih koji su ga pogrešno savetovali". (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.