TUGA U HUMSKOJ: Preminuo najveći sportsmen kog je fudbal imao! Nikad nije dobio ni žuti karton! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

IN MEmoriam

TUGA U HUMSKOJ: Preminuo najveći sportsmen kog je fudbal imao! Nikad nije dobio ni žuti karton! (FOTO) (VIDEO)

Legendarni član Partizanovih beba koje su igrale finala Kupa šampiona je umro u 75. godini

Objavljeno:

Nekadašnji fudbaler čuvene generacije Partizanovih beba, Josip Pirmajer, preminuo je u nedelju u Srbobranu u 75. godini.

Karijeru je počeo u RFK Novi Sad 1961. koji je tada bio prvoligaš. Tu je ostao sve do decembra 1963. kada stiže u Partizan na poziv Huga Ruševljanina, koji ga je doveo na početku karijere i u Novi Sad.

Pirmajer ili Sepi kako su ga saigrači zvali, odigrao je za crno-bele 261 meč i postigao 89 golova i bio je standardni prvotimac. Igrao je na mestu levog veznog i sa Partizanom osvaja titulu prvaka 1964/65, što je bio uvod u kasniji pohod do finala Kupa evropskih šampiona u sezoni 1965/66.

Josip Pirmajer je preminuo u Srbobranu
Josip Pirmajer je preminuo u Srbobranu foto: partizan.rs

Josip Pirmajer je odigrao svih devet utakmica na putu do finala, uključujući i finale protiv Reala, i postigao je i jedan gol, protiv Verdera iz Bremena u Beogradu.

Jedan je od retkih koji je ostao u Partizanu i posle tog finala još dve godine. U leto 1968. preselio se u Vojvodinu, tu je proveo četiri sezone, a onda potpisao za francuski Nim (Nimes Olympique) za koji je igrao naredne dve i po godine.

Karijeru je završio tamo gde je i počeo – u FK Novi Sad do kraja sezone 1976/77.

Nastupao je i za sve selekcije reprezentacije Jugoslavije, a za a tim zaigrao je četiri puta.

Pirmajer je važio za izuzetno korektan igrač, tako je zabeležen podatak da kroz celu karijeru nikad nije bio isključen niti je dobio žuti karton.

Po završetku igračke karijere Pirmajer se bavio trenerskim poslom, radeći – Novom Sadu, Vojvodini, Bečeju, Sileksu, Elanu, Beogradu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.