PRETNJE SMRĆU ČOVEKU KOJI JE POKLONIO POBEDU PANCERIMA! Durmaz žrtva i rasističkih uvreda posle utakmice s Nemačkom! (FOTO)
Foto: AP

PROŽIVLAVA PAKAO

PRETNJE SMRĆU ČOVEKU KOJI JE POKLONIO POBEDU PANCERIMA! Durmaz žrtva i rasističkih uvreda posle utakmice s Nemačkom! (FOTO)

Švedska fudbalska federacija saopštila je da su te poruke prijavljene policiji

Objavljeno: 17:08h

Švedski fudbaler Džimi Durmaz bio je žrtva serije rasističkih uvreda i pretnje smrću na društvenim mrežama posle greške pred kraj utakmice Švedska-Nemačka na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Nekoliko hiljada poruka mržnje pojavile su se na kraju utakmice održane juče, posebno na profilu Instagrama igrača od 29 godine, rođenog u Švedskoj čiji su roditelji asirskog porekla iz Turske emigrirali u Švedsku.

Švedska fudbalska federacija saopštila je da su te poruke prijavljene policiji.

"Ne možemo da tolerišemo da neki igrač bude izložen pretnjama i uvredama... Neprijatno je i skandalozno videti kakvo ponašanje je Džimi morao da trpi. To je potpuno neprihvatljivo", rekao je generalni sekretar federacije Hakan Sjostrand.

"Nema ničega ružnog da se kaže za Džimija. Ljudi ne mogu da zamere jednom igraču. Pobeđuje ekipa i gubi ekipa", rekao je igrač Albin Ekdal. Drugi igrač Džon Gideti je rekao da se Durmaz borio sve vreme, dodajući da jednostavno nije imao sreće i da je "potpuno idiotski da mu se upućuje toliko izliva mržnje zbog toga".

"Uvek je bilo mržnje na društvenim mrežama.... Ponosan sam što predstavljam svoju zemlju", rekao je Durmaz, igrač sredine terena, reagujući na uvrede.

Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je sinoć u Sočiju selekciju Švedske sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe F Svetskog prvenstva.

BONUS VIDEO: PRVI TRENING POSLE PORAZA OD ŠVAJCARSKE: Motivacioni govor selektora Mladena Krstajića (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.