ZAVRŠEN POSAO: Partizan i zvanično dobio veliko pojačanje! (VIDEO)
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

PARTIZAN NASTAVLJA SA POJAČAVANJEM

ZAVRŠEN POSAO: Partizan i zvanično dobio veliko pojačanje! (VIDEO)

On je prošle godine nastupao u ruskoj Premijer Ligi za Rubin iz Kazanja

Objavljeno: 21:44h

Fudbalski klub Partizan predstavio je danas treće pojačanje u letenjem prelaznom roku, Rumuna Gabrijela Enakea, doskorašnjeg člana Rubina iz Kazanja s kojim mu je istekao ugovor, pa je u Humsku došao kao slobodan igrač.

- Doveli smo igrača da pojača našu desnu stranu, igrača koji ima ofanzivne karakteristike. Partizan igra napadački i nama je potreban bek-krilo - rekao je sportski direktor Partizana

Ivica Iliev i dodao da klub od njega ima "velika očekivanja".

Posle napadača Nemanje Nikolića i Rikarda Gomeša, novi član crno-belih je rumunski desni bek 27-godišnji Gabrijel Enake, potpisao je ugovor na tri godine, a nosiće dres sa brojem 44.

- U ovom prelaznom roku je bio akcenat na dovođenju igrača koji znaju da se takmiče i umeju da nose teret velikih utakmica i velikog kluba, a Enake je jedan od njih, zna da se nosi sa teretom, s kojim se često susretao u dosadašnjoj karijeri - rekao je Iliev.

Rumun je prethodno dve sezone proveo u Steaui iz Bukurešta, Astri, Mioveniju, a odigrao je i pet utakmica za 'A' reprezentaciju Rumunije i osam za selekciju do 21 godine.

- Došao sam sa željom da osvojim titulu, da zadovoljim sve koji su imali poverenja u mene. Nadam se da ću i ubuduće imati podršku koju osećam danas. Uveren sam i želim da dokažem da sam igrač koji može da odgovori zadacima i da pomognem Partizanu u svakoj utakmici - rekao je Enake.

On je dodao da se o klubu najviše informisao putem interneta, a da je prethodno na stolu imao ponude još tri kluba.

- Pre razgovora s ljudima iz Partizana, čitao sam o klubu na internetu i gledao snimke. Došao sam i uverio sam se da je reč o organizovanom klubu, da fudbaleri treba samo da se okrenu svom poslu. Svi su me dobro primili, profesionalno i vrlo sam zadovoljan, video sam stadion i sportski centar, koji je zaista dobar - rekao je Enake.

- Shvatio sam da je ovo najkorektnija i najprofesionalnija ponuda od svih - dodao je on.

Upitan da uporedi srpsku i rusku ligu, Enake je rekao da ne bi trebalo potcenjivati Super ligu Srbije.

- Niti je srpska liga nešto slabija, niti manje poželjna. Izabrao sam srpski klub koji ume da se bori, koji se takmiči i za trofeje, i u Ligi Evrope. Ne treba potcenjivati srpski fudbal. Video sam da srpsko prvenstvo ima veliku snagu - zaključio je on.

BONUS VIDEO: ŠOU U VOZU ZA MOSKVU: Pijani Japanac peva Rusi i Srbi braća zauvek (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.