DEBITOVALI MELEG I STOJILJKOVIĆ! Zvezda odigrala meč protiv reprezentacije Užica, jedan momenat je odlučio pobednika!
Foto: FK Crvena zvezda

LEP MEČ

DEBITOVALI MELEG I STOJILJKOVIĆ! Zvezda odigrala meč protiv reprezentacije Užica, jedan momenat je odlučio pobednika!

Vladan Milojević je mogao da se uveri u efikasnost priprema

Objavljeno: 19:20h

Pobeda za kraj prvog dela priprema i debi Dejana Melega i Nikole Stojiljkovića u dresu Crvene zvezde! Šampion Srbije je u Užicu pobedio reprezentaciju tog grada sa 2:1.

Strelac pobedonosnog pogotka za ekipu Vladana Milojevića bio je Nemanja Milić u 67. minutu posle dodavanja Bainovića. Crveno-beli su poveli u 36. minutu preko Branka Jovičića, a izjednačujući gol za Užice dao je Stefan Đurić u 50. minutu

Stadion: Slobode (Užice) Gledalaca: 1000 Sudija: Rajko Jovanović Strelci: Đurić u 50' za Reprezentaciju Užica, Jovičić u 36', Milić u 67' za Crvenu zvezdu.

Reprezentacija Užica: Čubraković, Jezdimirović, Glišović, Cvetić, Cvetković, Lazović, Knežević, Petrović, Cvetković, Stanić. Igrali su još i: Šunjevarić, Karadarević, Mitrović, Martinović, Lazarević, Bralušić, Đurević.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Terzić, Jovičić, Krstičić, Meleg, Srnić, Ben, Stojiljković. Igrali siu još i: Stanković, Bainović, Ze Markos, Eraković, Gojkov, Luković, Milijaš, Cvetković, Nikolić i Milić.

Prva i jedina provera Crvene zvezde na Zlatiboru bila je i prilika da se trener Milojević uveri u efikasnost priprema, ali je i pre svega pružila Zvezdinim igračima da se rastrče jer nema sumnje da su se uželeli fudbala. U prvom delu Milojević se odlučio da na teren izvede proverene snage, uz debitante Melega i Stojiljkovića. Srnić i Ben igrali su po krilnim pozicijama, a Meleg iza Nikole Stojiljkovića.

Nije bilo mnogo prilika u uvodnoj fazi utakmice. Opasniji od ostalih bili su Srnić i, pre svih, Meleg, koji je u dva navrata pokušavao ali nije uspeo da šutne u okvir gola.

Zvezda je povela u 36. minutu, a protagonista je bio Branko Jovičić. Želeo je naš vezista da asistira, ali je bio izblokiran i lopta mu se vratila, te je usledio šut na gol, a čuvar mreže domaćina bio je nemoćan. Čubraković je bio znatno uspešniji u 43. minutu kada je uspeo da odbrani nakon šuta Krstičića iz izgledne situacije.

Pri rezultatu 1:0 za Zvezdu otišlo se na odmor, a u nastavku utakmice zaigrala je druga postava. Terzić je bio jedini fudbaler koji je ostao na terenu, a pored njega su igrali Stanković, Bainović, Ze Markos, Eraković, Gojkov, Luković, Milijaš, Cvetković, Nikolić i Milić.

Samo tri minuta nakon što se lopta zakotrljala, viđen je prelep momenat: Nenad Milijaš je sa 15 metara šutirao iz voleja, a prečka se tresla ceo minut! Međutim, samo dva minuta kasnije domaćin je stigao do izjednačenja preko Đurića.

U 67. minutu Zvezda je vratila prednost; Bainović je precizno uposlio Milića koji je igrao najisturenijeg igrača. Milić je spretno zaobišao golmana i pogodio za 2:1. Do kraja utakmice, Zvezda je još jednom pogodila prečku, i to mladi Stefan Cvetković.

Rezultatom 2:1 završena je utakmica, i Zvezda je pobedom okončala pripremni period na Zlatiboru.

BONUS VIDEO: Miroslav Đukić o protivnicima u kvalifikacijama za Ligu Evrope

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.