Opet ti Crnogorci: Crno-bele protiv Rudara čeka gomila stranaca, a jedno prezime im se baš i ne dopada! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen

kvalifikacije za ligu evrope

Opet ti Crnogorci: Crno-bele protiv Rudara čeka gomila stranaca, a jedno prezime im se baš i ne dopada! (FOTO) (VIDEO)

Rudar je osnovan 1920 godine, a stadion u Pljevljima nosi ime „Gradski stadion“ a nadimak mu je stadion Pod golubinjom

Objavljeno:

Fudbalski klub Partizan dobio je svog rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. U pitanju je Rudar iz Pljevalja, nekadašnji član Superlige Srbije i Crne Gore i tim koji sve češće izlazi na evropsku scenu.

Rudar je osnovan 1920 godine, a stadion u Pljevljima nosi ime „Gradski stadion“ a nadimak mu je stadion Pod golubinjom.

Od osnivanja Prve lige Crne Gore u sezoni 2006/07. postao je njen član i u toj prvoj godini, postiže svoj najveći dosadašnji uspeh. Bio je četvrti u Prvoj ligi, a takođe je osvojio Fudbalski kup Crne Gore, kada je u finalu pobedio Sutjesku iz Nikšića sa 2:1. Pobeda u kupu mu je obezbedila da učestvuje u prvom kolu kvalifikacija za UEFA kup 2007/08., ali zbog neiskustva ispao je u prvom kolu kvalifikacija.

foto: Youtube / Printscreen

U sezoni 2009/10. Rudar osvaja duplu krunu, osvojivši prvu šampionsku titulu i drugi Kup Crne Gore. Klub je osvajanjem titule obezbedio po prvi put učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2010/11., gde je u prvom kolu pobedio Tre Fiori, da bi u drugom kolu kvalifikacija ispao od bugarskog Liteksa. Iste sezone klub po treći put osvaja Kup Crne Gore.

Ekipa Rudara u svom sastavu ima dosta stranaca. Dva fudbalera iz Južne Koreje, Japanac, Argentinac i vezni igrač iz Gane. U timu koji će se suprotstavti Partizanu nalazi se i Marko Burzanović, brat poznatijeg Igora koji je bio napadač Crvene zvezde.

Zanimljivo, Partizan je i prošle godine svoje evropsko putovanje započeo protiv crnogorskog kluba. U kvalifikacijama za Ligu šampiona rival crno-belih bila je podgorička Budućnost. Prvi meč u Beogradu završen je pobedom Partizana od 2:0, da bi u revanšu u Podgorici bilo 0:0 što je bilo dovoljno za prolazak u narednu kvalifikacionu rundu.

Prva utakmica se igra 12. jula, dok je revanš meč na programu 19. jula.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.