SVAKI POČETAK JE TEŽAK: Nemanja Nikolić se privikava na breme fudbalera Partizana! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

PRIDOŠLICA

SVAKI POČETAK JE TEŽAK: Nemanja Nikolić se privikava na breme fudbalera Partizana! (FOTO) (VIDEO)

Uz naporan rad, dva treninga dnevno, kondicione i taktičke pripreme, Nikolić iznosi svoje prve impresije o radu u crno-beloj porodici

Objavljeno:

Na SC Teleoptik se vredno radi. Treninzima su se priključili Danilo Pantić i Rikardo Gomeš, dok se prvo pojačanje u taboru crno-belih napadač Nemanja Nikolić posle skoro dve nedelje kaže oseća kao kod kuće.

Uz naporan rad, dva treninga dnevno, kondicione i taktičke pripreme, Nikolić iznosi svoje prve impresije o radu u crno-beloj porodici.

- Organizacija je fenomenalna kao i sam SC Partizan-Teleoptik. Tereni, što je nama najvažnije, su u odličnom stanju, a uz to imamo i teretanu i sve preduslove za napredak. Ako mogu da kažem, ovo je primer jednog dobro organizovanog kluba koji igračima pruža sve, a ujedno stvara nove igrače i bori se za titule. Ne smem zaboraviti ni restoran, kompletan ugođaj, od zaposlenih do estetskog dela i hrane koja je odlična. Zaista sam oduševljen.

foto: Starsport©

Poznato je da si najbolji prijatelj sa Đorđem Ivanovićem koji je takođe došao iz Spartka. Koji savet ti je dao po dolasku?

- Đole mi je pre dolaska ispričao sve i ujedno mi dao da se tako izrazim skicu svega što me čeka kada dođem u Partizan. Ostalo je na meni da radim i iskoristim ove uslove i sve dobrobiti sportskog centra za moj lični napredak i usavršavanje.

Radite već desetak dana na centru dok ekipa u petak ekipa ide na drugi deo priprema u Sloveniju? Kako si se ti prilagodio?

- Svaki početak priprema je težak, forma se tempira za ono što nas tek očekuje cele sezone, jer sam siguran da ćemo igrati na tri fronta. U Partizanu se radi drugačijim intezitetom što je normalno, jer je reč o klubu koji je poštovan kako u Srbiji, tako i u Evropi gde se stalno ide na titule i trofeje. To naravno nosi i određeni pritisak, ali sa tim se igrač mora nositi.

Pored Đoleta Ivanovića sa kim se najviše družiš?

- Najviše vremena provodim sa svojim cimerima, Markom Jovičićem, Nemanjom Stevanovićem i naravno Đoletom. Zahvalan sam svim momcima koji su me sjajno prihvatili i nije fraza da smo svi kao jedna porodica. Tako se moramo držati i dalje, jer uz dobru atmosferu i rad tu su i rezultati.

foto: Dado Đilas

U sredu vas očekuje žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a poznati su i protivnici u SLS?

- Nadam se da će ove godine naša ekipa napraviti iskorak više u Evropi. Veliki broj igrača je iskusniji igranjem u ovom takmičenju iako će svakako biti teško jer je reč o dobrim ekipama. Što se tiče domaćeg prvenstva, tu nam je već poznat prvi protivnik – Radnik iz Surdulice. U svaku utakmicu ulazimo sa željom za pobedom što je i filozofija kluba. Svaka utakmica se igra bez kalkulisanja, na pobedu. Što se tiče mojih očekivanja, slobodno mogu reći da je to dupla kruna, kao i grupna faza LE, pa ćemo za dalje videti - šeretski kaže Nikolić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Partizan.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.