PETKOVIĆ POSLE BRAZILA: Sad će valjda da nas shvate ozbiljno! Isto ovako i protiv Srbije!
Foto: Reuters

U 22 utakmice - 1 poraz

PETKOVIĆ POSLE BRAZILA: Sad će valjda da nas shvate ozbiljno! Isto ovako i protiv Srbije!

Selektor Švajcarske je poručio da njegov tim već godinama unazad pokazuje svoj kvalitet

Objavljeno: 10:52h

Selektor Švajcarske Vladimir Petković rekao je da je ponosan na svoje igrače i da se nada da će posle remija sa Brazilom na Svetskom prvenstvu, svi početi ozbiljno da shvataju njegovu ekipu.

- Ponosan sam na moju ekipu, Brazil je imao više šansi, ali nismo izgubili nadu, a kada smo uspeli da ih pritisnemo, to smo radili veoma dobro. Ovo je odličan početak turnira i pozitivna stvar pred ostale utakmice u grupi - rekao je Petković.

Švajcarska je odigrala nerešeno 1:1 protiv Brazila, u utakmici Grupe E. U drugoj utakmici u toj grupi Srbija je pobedila Kostariku sa 1:0 i prva je na tabeli.

Vladimir Petković kaže da će svi sada Švajcarce mnogo više poštovati
Vladimir Petković kaže da će svi sada Švajcarce mnogo više poštovati foto: EPA/Sebastiao Moreira

Petković je rekao da je njegova ekipa imala mnogo problema u prvih 40 minuta protiv Brazila, da nije bila kvalitetna, ali da je u poluvremenu rekao svojim igračima da ostanu mirni i da veruju u sebe, da pritiskaju protivnika kako bi došli do šansi.

- Grešili smo, ali ništa nije bilo tako loše. Nadam se da će sada da nas shvate ozbiljno. U poslednje 22 utakmice izgubili smo samo jednom. Nije lako postići gol protiv nas, to se videlo protiv Španije u prijateljskom meču i sada protiv Brazila. To pokazuje da ovaj tim zna kako da reaguje i da veruje u to što radi - naveo je 54-godišnji bosanski trener.

Vladimir Petković je postavio odličnu taktiku protiv Brazila
Vladimir Petković je postavio odličnu taktiku protiv Brazila foto: EPA / Laurent Gillieron

Upitan o spornim situacijama, mogućem prekršaju kod gola Švajcarske ili penalu za Brazil, Petković je rekao da video tehnologija daje sve odgovore.

- Naš gol, to je bio normalan duel, igrač je tražio prostor, a mislim da se protivnički igrač nije dobro namestio. Mislim da nije bio penal, imamo sudije na terenu, VAR i mislim da je sve čisto - rekao je švajcarski selektor.

Vladimir Petković kaže da nije bilo faula kod izjednačujućeg gola
Vladimir Petković kaže da nije bilo faula kod izjednačujućeg gola foto: EPA / Laurent Gillieron

U drugom kolu Švajcarska će u petak igrati protiv Srbije, a Brazil protiv Kostarike.

- Pokazali smo da ova ekipa uvek veruje u sebe i tako ćemo igrati i protiv Srbije. Moramo sutra da se oporavimo i posvetimo se toj teškoj utakmici - dodao je Petković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.