JUNAK POBEDE NAD NEMAČKOM: Ovo je najbolji gol koji sam postigao u životu! (VIDEO)
Foto: Reuters

GOSPODIN!!!

JUNAK POBEDE NAD NEMAČKOM: Ovo je najbolji gol koji sam postigao u životu! (VIDEO)

A, šta o ovom meču kažu oba selektora, takođe pročitajte u nastavku...

Objavljeno: 21:50h

Meksički fudbaler Irving Lozano, koji je postigao pobedonosni gol u utakmici protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu, rekao je da mu je taj pogodak najbolji u životu.

- Ovo je najbolji gol koji sam postigao u životu. Svi sanjamo da igramo na Mundijalu, a početi turnir na tako pozitivan i važan način - mislim da mi je ovo do sada najbolji gol - rekao je Lozano, preneo je sajt Fife.

Lozano je postigao gol u 35. minutu i doneo Meksiku pobedu protiv branioca titule Nemačke, u prvom kolu Grupe F na Mundijalu u Rusiji.

- Ne znam da li je ovo najvažnija pobeda (u istoriji Meksika), ali je sigurno jedna od najvažnijih. Odlično je što smo na pravi način počeli turnir, protiv aktuelnog šampiona. To je sjajan rezultat, to pokazuje koliko smo naporno radili - naveo je Lozano.

Selektor Meksika Huan Karlos Osorio rekao je da njegova ekipa ima svetlu budućnost.

- Želeli smo da imamo dvojicu brzih igrača na krilu. Izabrali smo Irvinga (Lozana), koji je naš najbrži igrač. U prvom poluvremenu smo uspeli da igramo defanzivno i pametno i da ih kažnjavamo kontranapadima. Bilo smo superiorniji u prvom delu, a u drugom smo znali i videli da Nemačka ima izvanredan tim - rekao je Osorio posle utakmice.

Meksiko je pobedio branioca titule Nemačku sa 1:0 golom Irvinga Lozana u 35. minutu, prvom kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

- Pripremali smo se za igru Nemačke sa Mariom Gomesom u napadu. Juče smo trenirali sa četvoricom veznih igrača i trojicom napadača, a tako smo danas zamalo postigli drugi gol. Meksiko je pokazao da ima svetlu budućnost - ocenio je selektor.

On je posvetio pobedu svim meksičkim navijačima koji su doputovali u Rusiju, kao i svima ostalima koji su pomogli i podržavaju državni tim.

- Moramo da pripišemo sve zasluge onima kojima treba, a to su igrači - rekao je Osorio.

Joakim Lev
Joakim Lev foto: EPA/Ronald Wittek

Oglasio se i Joakim Lev, selektor aktuelnog svetskog šampiona:

- Razočaravajuće je izgubiti prvu utakmicu na turniru, na to nismo navikli, ali to moramo da prihvatimo. Moramo da nešto naučimo iz ovoga i da u narednoj utakmici budemo bolji. U prvom poluvremenu smo igrali veoma loše, nismo mogli da nametnemo našu prepoznatljivu igru. Igrali su na kontranapade, morali smo da se vraćamo, gubili smo lopte i njima otvarali prostor. U drugom delu smo ih napali, ali oni su uzvratili - rekao je Lev, preneo je sajt Fife.

Na početku odbrane titule svetskog šampiona Nemačka je u prvom kolu Grupe F izgubila od Meksika sa 0:1. Osim Nemačke, do sada su samo Francuska (2002) i Španija (2014) kao branioci titule gubili prve utakmice na Mundijalima.

- U drugom poluvremenu smo imali nekoliko šuteva, ali nismo imali sreće, lopta nije htela u gol. Naravno da smo svi nezadovoljni, ali moramo da zaboravimo ovaj meč. Ova ekipa ima iskustvo da prihvati poraz, a naredna utakmica će biti odlučujuća za nas. Bićemo pod pritiskom protiv Švedske, u subotu - dodao je selektor Nemačke.

Nemačka pokušava da postane prva ekipa koja je odbranila titulu svetskog prvaka još od Brazila 1962. godine.

U drugom kolu, 23. juna, Meksiko će igrati protiv Južne Koreje, a Nemačka protiv Švedske.

BONUS VIDEO SRBIJA, RUSIJA: Euforija srpskih navijača nakon pobede nad Kostarikom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.