NAJGORI MOGUĆI REZULTAT ZA SRBIJU! Brazilci prokockali prednost protiv Švajcarske i otežali Srbiji put do osmine finala! (VIDEO)
Foto: AP

GRUPA E, prvo kolo

NAJGORI MOGUĆI REZULTAT ZA SRBIJU! Brazilci prokockali prednost protiv Švajcarske i otežali Srbiji put do osmine finala! (VIDEO)

Selesao razočarao, izabranici Vladimira Petkovića impresionirali

Objavljeno: 22:14h

Kao pre osam godina u Južnoj Africi, Švajcarska je iznenadila velikog favorita u prvoj utakmici. Tada Španiju, a sada Brazil. Doduše, nije uspela da pobedi Selesao, ali je uspela da mu otkine dva boda, a sebi osvoji taj jedan veoma vredan.

Iako je reprezentacija Srbije posle prvog kola grupe E na prvom mestu zbog tri boda, ovo nikako nije dobro za Orlove, pošto će Brazilu u poslednjem meču protiv izabranika Mladena Krstajića biti potreban svaki mogući bod, te neće izvoditi drugi tim na teren (ukoliko uopšte može da se kaže to "drugi"), a kamoli olakšati posao našim reprezentativcima.

Brazil je poveo u prvom poluvremenu neverovatnim golom Felipea Kutinja.

A, onda, u drugom delu, tek što je počeo, igrao se 50. minut, a na asistenciju Đerdana Šaćirija pogodak je postigao Steven Šuber. Odlično izveden prekid.

Napadali su Brazilci, Firmino je zamenio jalovog Gabrijela Žezusa, imali su on i Nejmar nekoliko izglednih prilika, ali ih je zaustavio golman Jan Zomer i doneo Švajcarcima bod možda i zlata vredan.

Zbog ovog remija, Srbija je posle prvog kola prva u grupi E prva sa tri boda, a u petak, u narednom kolu, sastaje se sa Švajcarskom. Taj meč odlučivaće o mnogo čemu, ali kako ne bismo brinuli do samog kraja grupne faze, pobeda nam je više nego neophodna. Neće biti lako doći do nje, pogledajte samo kako su se proveli Brazilci.

Naravno, to je sve praćeno pretpostavkom da će i Brazil i Švajcarska doći do trijumfa protiv Kostarike. Ukoliko ishod tih mečeva bude durgačiji ili ako Orlovi ne uspeju da slave u drugom kolu, odluka će pasti u poslednjem meču sa Brazilom tačno za deset dana 27. juna.

Inače, bio je ovo prvi put u poslednjih 40 godina da Brazil nije pobedio na svojoj prvoj utakmici na Mundijalu.

Evo i pogleda na tabelu:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO SRBIJA, RUSIJA: Euforija srpskih navijača nakon pobede nad Kostarikom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.