3. DAN MUNDIJALA: Penaldan u Rusiji i ta VAR tehnologija! Islandsko čudo, Francuzi jedva, slabi Hrvati, loši Argentinci i tragičari iz Perua! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP/EPA/Abedin Taherkenareh/Reuters

Svetsko prvenstvo 2018. godina

3. DAN MUNDIJALA: Penaldan u Rusiji i ta VAR tehnologija! Islandsko čudo, Francuzi jedva, slabi Hrvati, loši Argentinci i tragičari iz Perua! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja tokom ovog 3. dana Mundijala u Rusiji, kao i tekstualne prenose mečeva, mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 23:34h

Za nama je 3. dan Svetskog prvenstva u Rusiji koji je bio prebogat programom, jer smo gledali četiri utakmice, a uz to će svakako ući u istoriju.

Najpre mora da se pomene da smo ovog 16. juna 2018. godine po prvi put svedočili korišćenju VAR tehnologije na Mundijalima, i to čak u dve situacije kada su arbitri na osnovu pregledanih snimaka doneli odluke.

Takođe, pamtićemo ga i po tome što je dosuđeno čak 5 penala na četiri meča, čime je skoro izjednačen rekord sa šampionata planete u Engleskoj 1966. godine kada je u jednom danu viđeno 6 jedanaesteraca.

U uvodnom susretu, Francuska je uspela da slomi strašan i snažan otpor Australije baš zahvaljujući video tehnologiji.

Potom smo svedočilo novom podvigu malenog Islanda koji je zaustavio Argentinu predvođenu Lionelom Mesijem, koji je uz to i promašio penal.

Danci su uz sreću s neba i tragične promašaje igrača Perua osvojili tri boda, da bi u poslednjem meču večeri, Hrvatska u ne tako dobroj predstavi pobedila Nigeriju.

Hrvatska je favorit s kvotom 1,80, ali Nigerija može da bude nezgodna, a dvojka je 4,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Hrvatska - Nigerija.

Sva dešavanja tokom ovog 3. dana Mundijala u Rusiji, kao i tekstualne prenose mečeva, mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espresu.

94. minut - Kraj! Hrvatska je pobedila 2:0 Nigeriju! Na kraju su mogli i ubedljivije, ali je Kovačić bio sebičan i umesto da doda usamljenom Mandžukiću ispred gola, on je šutirao.

71. minut - GOOOL! Luka Modrić je neumoljiv sa "bele tačke", sada već velika prednost za Hrvatsku, 2:0.

70. minut - PENAL za Hrvatsku! Arbitar Sandro Riči nije imao dilemu kada je video da je Ekong obema rukama obgrlio Mandžukića i sprečio ga da dođe do lopte posle kornera.

66. minut - Pao je u šesnaestercu Hrvatske Mozes posle duela sa Strinićem, ali nema tu ni govora o dosuđivanju penala.

54. minut - Opet su Nigerijci ti koji imaju inicijativu, imali su i nekoliko prilika da iz prekida ugroze Subašića, ali uopšte nisu to bili opasni udarci. Izgleda kao da su im "vatreni" prepustili sredinu terena.

Viktor Mozes najviše preti Hrvatima
Viktor Mozes najviše preti Hrvatima foto: Reuters

45. minut - Nismo previše uživali u fudbalu u prvom poluvremenu utakmice. Nije bilo nekih lepih i organizovanih akcija, sve se svodilo ne neke individualne pokušaje.

32. minut - GOOOL! Hrvatska vodi, Mandžukić je pogodio udarcem glavom igrača Nigerije u nogu, a lopta se odbila u mrežu.

32. minut - Nema šta, u hrvatskoj reprezentaciji je najagilniji i najviše pokazuje za sada Ante Rebić, koji je sada imao još jedan udarac, ali je lopta pogodila nekoga i otišla u korner.

22. minut - Uopšte ne igraju povučeno Nigerijci, možda i više imaju loptu u posedu nego Hrvati.

Ante Rebić je jedan od najkonkretnijih u hrvatskoj reprezentaciji
Ante Rebić je jedan od najkonkretnijih u hrvatskoj reprezentaciji foto: Reuters

14. minut - Beležimo prvu priliku na utakmici, odlična akcija napadačkog trija Hrvata, Mandžukić je odložio loptu na ivici šesnaesterca Perišiću, ali ovaj šutira tik iznad gola.

6. minut - Mnogo više pažnje od onoga što se trenutno dešava na terenu privlače atraktivne hrvatske navijačice na tribinama.

Atraktivna navijačica Hrvatske
Atraktivna navijačica Hrvatske foto: Reuters
Još jedna navijačica Hrvatske na tribinama
Još jedna navijačica Hrvatske na tribinama foto: Reuters
Navijačice Hrvatske su skrenule pažnju svojom lepotom
Navijačice Hrvatske su skrenule pažnju svojom lepotom foto: EPA/Armando Babani
Na stadionu svi gledaju u hrvatske lepotice na tribinama
Na stadionu svi gledaju u hrvatske lepotice na tribinama foto: EPA/Martin Divisek

20.50 - Inače, u Moskvi se danas dogodila stravična nesreća kada je taksista iz čista mira uleteo vozilom među navijače Meksika i tom prilikom je povređeno 8 osoba.

20.14 - Poslednji meč 3. dana Svetskog prvenstva igraju Hrvatska i Nigerija, a evo i sastava.

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić, Rakitić, Modrić, Rebić, Kramarić, Perišić, Mandžukić.

Nigerija: Uzoho, Balogun, Ekong, Šehu, Idovu, Etebo, Endidi, Obi Mikel, Mozes, Ivobi, Igalo.

90+4 - Kraj utakmice! Danska slavi pobedu 1:0, Peruanci u očaju, a posebno tragičar Kueva koji je u agoniji.

84. minut - Neće gol Peruance! Sjajnu su sada imali priliku preko Farfana koji je šutirao sa penala, ali je loptu izbacio sa gol linije Simon Kjaer.

79. minut - Kakav bi ovo bio gol! Legendarni Gerero je bio okrenut leđima ka golu i pokušao je petom, a lopta je prošla tik pored stative. Na neverovatan način je mogao da postane deo istorije.

64. minut - I evo ulaska na teren nestašnog momka, Paola Gerera, koji je bio suspendovan zbog toga što je bio pozitivan na kokain, ali mu je švajcarski sud omogućio da zaigra na istorijskom Svetskom prvenstvu za svoju zemlju.

Paolo Gerero ulazi na teren i debituje na Svetskom prvenstvu
Paolo Gerero ulazi na teren i debituje na Svetskom prvenstvu foto: Reuters

59. minut - GOOOL! I evo kazne na drugoj strani! Promašeni penal i propuštena šansa su surovo kažnjeni. Kontranapad je poveo Eriksen i uradio ono što najbolje zna, dodao Poulsenu koji se ubacio iza leđa odbrane i pogodio mrežu Galjase.

57. minut - Kakva šansa za Peru, ali je Kristijan Kueva rešio da zaista ovog dana bude tragičar. Umesto da šutira, driblao je, pa pokušao da doda i sve je otišlo u nepovrat. Kasnije se ispostavilo da je bio i u nedozvoljenoj poziciji.

55. minut - Dok nema uzbuđenja na meču, da pogledamo zanimljivu statistiku, jer smo tokom ovog dana videli čak četiri dosuđena penala, što je drugi najveći broj dosuđenih jedanaesteraca u jednom danu na Mundijalu.

45+2 - Auuuu! Kakav promašaj čoveka koji je iznudio penal! Kueva je poslao loptu nebu pod oblake!

45. minut -Auuuu, kontroverzna odluka sudije iz Gambije! Pao je Kueva posle minimalnog kontakta sa Jusufom Poulsenom u šesnaestercu Danske. Arbitar Gasama je zatražio pomoć video-tehnologije i onda posle pet puta pregledanog snimka situacije presudio da je jedanaesterac za Peru.

32. minut - Prekid na terenu zbog povrede Vilijama Kvista koji je dobio snažan udarac kolenom u rebra od protivnika i neće uspeti da nastavi utakmicu. Umesto njega na teren ulazi Lase Šene.

20. minut - Još se čeka na pravu šansu na obe strane. Živo se igra, lopta brzo menja posed i obe ekipe su napadački orijentisane.

Tomas Dilejni zaustavlja Džefersona Farfana
Tomas Dilejni zaustavlja Džefersona Farfana foto: Reuters

10. minut - Utakmice, nikakvih uzbuđenja nema za sada, iako su i jedni i drugi prilično aktivni na terenu, dosta se trči. Peruanci nimalo ne deluju naivno, čak su konkretniji od Danaca.

17.21 - Poznati su sastavi Danske i Perua u kojima će istrčati na teren.

Peru: Galjase, Advinkula, Ramos, Rodrigez, Trauko, Tapija, Jotun, Kariljo, Kueva, Flores, Farfan.

Danska: Šmajhel, Dalsgard, Kjaer, Kristensen, Larsen, Dilejni, Eriksen, Kvist, Poulsen, Sisto, Jorgensen.

17.00 - Za sat vremena je na programu meč između Danske i Perua.

ISLAND JE UZEO BOD ARGENTINI!!!!

79. minut - Sajvarson skida Mesiju loptu sa noge i šalje je u korner. Izveo ga je Banega, ali ništa se posle toga nije dogodilo.

77. minut - Pavon je oboren u kaznenom prostoru, sudija nije hteo da svira penal, iako je kontakta sa Sajvarsonom očigledno bilo!

74. minut - Drže se Islanđani koliko god mogu! Argentinci pletu oko kaznenog prostora ostrvskog tima, a ali ne uspevaju da naprave izglednu šansu.

64. minut - KOLEGA U TRANSU! Mesi promašuje penal! Ovo je neverovatno, golman Islanda Haldorson ga je majstorski pročitao!

63. minut - Čist penal za Argentinu! Sudija je pametno postupio i svirao ga je. Kolega - izbedačio...

61. minut - Mirno drugo poluvreme, baš onakvo kakvom su se Island i jedan moj kolega (igrao je X na tiketu) nadali...

47. minut - Prvi obećavajući napad Argentine u drugom delu meča, Mesi nije pronašao Aguera.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

45. minut - Gilfi Sigurdson je imao dve veoma izgledne šanse pred kraj poluvremena. Prvu mu je odbranio Vili Kabaljero, drugi put je iz poluvoleja promašio gol!

42. minut - Lopta je pogodila jednog igrača Islanda u ruku u kaznenom prostoru, ali je sudija Simon Marčinjak procenio da je to bio prirodan položaj prilikom pada, pa nije želeo ni da pomisli na VAR.

40. minut - Jalova inicijativa Argentine, ali obruč oko gola Islanda je sve stegnutiji i stegnutiji.

33. minut - Argentinci se trude da napadnu, ali Island fantastično igra na sredini terena, više nego što se mislilo postavlja zadnju liniju odbrane, i umnogome otežava argentinski protok lopte.

23. minut - ISLAND PORAVNAVA NA 1:1! Samo četiri minuta prednosti za Argentinu, Finbogason je doneo istorijski pogodak svojoj reprezentaciji!!! BRAVO, VIKINZI! Vili Kabaljero je jednom odbranio, ali je onda odbio loptu na nogu strelcu gola!

19. minut - SERHIO AGUERO JE POGODIO RAŠLJE ZA 1:0! Argentina vodi, nije uspeo da ga izblokira Ragnar Sigurdson, te će sada Island imati mnogo problema da dođe do poravnanja.

10. minut - Kakav promašaj Bjarnasona! Imao je bukvalno praznu celu stranu gola sa šest metara, a on je šutirao još gore nego Suarez juče protiv Egipta u prvom poluvremenu.

9. minut - Nikolas Taljafiko je zakačio loptu glavom na nekih 13 metara od gola, a ona je prošla na nekoliko centimetara od stative.

5. minut - Mesi je centrirao iz slobodnog udarca, a Nikolas Otamendi je šutirao glavom pored gola. Prva kakva-takva šansa na meču.

1. minut - Sve je spremno za početak meča između Argentine i Islanda. Hoće li Mesi reći "The Winter is here" ili će Vikinzi da se otope.

14.00 - U drugom meču dana na Мundijalu u 15:00 u Moskvi, sastaju se reprezentacije Аrgentine i Islanda.

Iako su Argentinci na ovom meču označenai kao favoriti, ne sme se podceniti disciplinovana ekipa Islanda, koja će na tribinama imati fantastičnu podršku ogromnog broja svojih navijača.

Ekipe će meč započeti u sledećim formacijama i sastavima.

Argentina (4-2-3-1): Kabaljero - Salvio, Otamendi, Roho, Taljafiko - Bilja, Masckerano - Meca, Mesi, Di Marija - Aguero.

Island (4-4-1-1): Haldorson - Saevarson, Arnason, R. Sigurdson, Magnuson - Gudmundson, Gunarson, Halfredson, Bjarnason - G. Sigurdrson - Finbogason.

UTAKMICA JE GOTOVA! Francuska je slavila sa 2:1 posle dosta muke protiv nezgodne Australije, koja na svakom Mundijalu namuči bar dva, ako ne i više favorita!

Reprezentacija Francuske - slavlje
Reprezentacija Francuske - slavlje foto: EPA/Diego Azubel

81. minut - POL POGBA POGAĐA!!! Opet je kompjuter asistirao kod gola, pošto je sudijin sat zasvetleo i videlo se da je lopta prešla gol liniju. Po ovoj utakmici može da se zaključi da je kompjuterizacija odlično uticala na kvalitet fudbala.

71. minut - Odličan meč u drugom poluvremenu, za razliku od prvog.

Mile Jedinak ga daje iz penala
Mile Jedinak ga daje iz penala foto: Reuters

61. minut - IZJEDNAČILA JE AUSTRALIJA! Mile Jedinak precizan iz penala koji je Samuel Umtiti napravio identično kao Zdravko Kuzmanović protiv Gane 2010. godine, a vrlo slično kao Vidić meč kasnije protiv Nemaca.

58. minut - FRANCUSKA VODI SA 1:0! Antoan Grizman je precizan sa bele tačke!

55. minut - Prvi uspešan VAR u istoriji Svetskih prvenstava. Sudija debitant Kunja iz Urugvaja promenio je odluku. Rizdon je faulirao Grizmana u kaznenom prostoru, a u prvi mah to nije okarakterisano najstrožom kaznom, ali posle video asistencije, penal je ipak sviran!

46. minut - POČELO JE DRUGO POLUVREME!

45. minut - POLUVREME NA UTAKMICI FRANCUSKA - AUSTRALIJA! Kenguri zasluženo drže remi protiv pomalo bezidejnih Galskih Petlova, koji su samo u prvih deset minuta ozbiljno pretili. Sve posle toga bilo je više nego jalovo...

45. minut - Nova šansa za Australiju! Behič je šutirao sa 20-ak metara iskosa, ali nije pogodio okvir gola.

33. minut - Australija se odlično drži, Francuzi ne uspevaju da dođu do izgledne prilike za gol. Ova utakmica umnogome podseća na onu koju smo mi igrali sa Kengurima u Južnoj Africi 2010. godine.

17. minut - Velika, velika šansa za Australiju. Umalo autogol Florentina Tolisoa, ali sjajna odbrana Uga Lorisa na drugoj stativi.

16. minut - Posle početne inicijative, Francuzi su malo popustili. Australija se za sada dobro drži.

Kilijan Mbape
Kilijan Mbape foto: Reuters

6. minut - Francuzi su u ozbiljnoj inicijativi! Već tri šuta u okvir gola, nijedan nije bio mačiji kašalj za golmana Australije.

foto: Reuters
foto: Reuters

1. minut - Meč je počeo!

Navijači Francuske i Australije
Navijači Francuske i Australije foto: Reuters

11.25 - Evo i sastava obe ekipe za prvi meč dana između Francuske i Australije! Doduše, u postavama ima najmanje Francuza i Australijanaca, ali šta je, tu je... I to je moderni fudbal, između ostalog.

10.47 - Podsetite se jučerašnjih mečeva samo na Espreso Sportu!

BONUS VIDEO: MITROGOL RAZBIJA KOSTARIKU: Navijači uvereni u ubedljiv trijumf na startu Mundijala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.