Nije dobio poziv da igra za Srbiju na Mundijalu: Zato menja državljanstvo i postaje reprezentativac!
Foto: Dado Đilas

Razočaran

Nije dobio poziv da igra za Srbiju na Mundijalu: Zato menja državljanstvo i postaje reprezentativac!

Mediji pišu da je njegov zahtev za promenu državljanstva u proceduri i da će mu novi pasoš stići za dva meseca

Objavljeno:

Nije krio razočarenje iskusni Nemanja Pejčinović kada se nije našao ni na širem spisku Mladena Krstajića za Svetsko prvenstvo, iako je imao odličnu sezonu sa Lokomotivom, sa kojom je na kraju postao šampion Rusije.

Sve to je izgleda kulminiralo da on zauvek posle ovoga stavi tačku na svoje igranje u nacionalnom timu Srbije, čiji je bio povremeni član, a ono što ukazuje na takvu odluku jeste da se sprema da uzme rusko državljanstvo.

Mediji u zemlji domaćinu Mundijala pišu da jedan od najboljih defanzivaca tamošnje Premijer lige bi trebalo u naredna dva meseca da dobije ruski pasoš, ali ne samo to, već i da bi mogao da postane njihov reprezentativac.

Nemanja Pejčinović je odlučio da uzme ruski pasoš
Nemanja Pejčinović je odlučio da uzme ruski pasoš foto: Profimedia

S obzirom na to da je u seniorskoj konkurenciji odigrao samo tri prijateljska meča za srpsku selekciju, pravila FIFA mu dozvoljavaju da promeni nacionalni tim, jer nije nastupao u takmičarskim utakmicama i stoga ako Rusi budu poslali zahtev u FIFA nema razloga da mu se ne odobri igranje za "baćuške".

Nije neka tajna da bi igrač Pejčinovićevih kvaliteta itekako dobrodošao ruskoj reprezentaciji koja kuburi sa proverenim štoperima, pogotovo što posle Mundijala ostaju bez legendarne braće Berezucki i Sergeja Ignaševiča, a naslednici im se do sada nisu previše pokazali.

BONUS VIDEO: Džejms Feldin posle osvojene titule

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.