PUČE SKANDAL, BIĆE PUNE RUKE POSLA ZA FIFU! Izašli snimci sudija sa SP kako primaju mito! (VIDEO)
Foto: Stock/Shutterstock

OPA BATO

PUČE SKANDAL, BIĆE PUNE RUKE POSLA ZA FIFU! Izašli snimci sudija sa SP kako primaju mito! (VIDEO)

Ima tu još dosta slučajeva koji će tek zatresti fudbalski svet, i to baš uoči najbitnijeg fudbalskog nadmetanja na planeti

Objavljeno: 17:54h

Nepunih nedelju dana pre početka Svetskog prvenstva u Rusiji, dotični istraživački novinar iz Afrike poznat pod pseudonimom Anas, zatresao je fudbalki svet.

Bi-Bi-Si se sprema da emituje Anasov dokumentarni film u kojem se jasno vidi više stotina slučajeva gde sudije ili rukovodioci primaju mito, među kojima se nalaze i arbitri koji su nastupali ili bi trebalo da dele pravdu na Svetskom prvenstvu.

U pitanju je dotični sudija Range Marva iz Kenije koji se nalazi na spisku pomoćnih sudija za predstojeći Mundijal, koji je usnimljen kako prima mito u iznosu od 600 dolara, alli na svu sreću dotični se sam povukao sa liste arbitara. Takođe i sudija iz Gambije, Ebrima Đalo je jedan od delilaca pravde koji je usnimljen objektivom skrivene kamere veštog reportera. Ali nisu samo arbitri uhvaćeni na delu, već se čak i predsednici fudbalskih saveza nalaze u pomenutom dokumentarcu. Kao naprimer Kvesi Nijantaka predsednik fudbalskog saveza Gvineje, koji je na konto mita preuzeo sumu od 60.000 dolara.

Ima tu još dosta slučajeva koji će tek zatresti fudbalski svet, i to baš uoči najbitnijeg fudbalskog nadmetanja na planeti. Sjajan posao kao i uvek uradili su članovi "TYT Sporsa" koji su obradili ovu temu u jednom od svojih podkasta.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Sever Stanković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.