TERZIĆ OTKRIO: Poznato koliko MILIONA EVRA duguje ZVEZDA! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/FCRedStarBelgrade

OBJAVIO

TERZIĆ OTKRIO: Poznato koliko MILIONA EVRA duguje ZVEZDA! (FOTO)

Poznato je da je klub prethodnih godina bio u velikim finansijskim problemima

Objavljeno: 16:16h

Na redovnoj sednici Skupštine FK Crvena zvezda danas je glavnu reč imao predsednik Svetozar Mijailović koji se dotakao uspešne sezone i odnosa sa Fudbalskim savezom Srbije, dok je generalni direktor Zvezdan Terzić između ostalog saopštio trenutni dug kluba. Poznato je da je klub prethodnih godina bio u velikim finansijskim problemima, a Terzić je okupljenim članovima Skupštine (50 od 70 delegata) kazao ono što najviše zanima zvezdaše.

- Mnoge interesuje, pa ću reći da je trenutni dug Zvezde oko 29 miliona evra - kazao je na početku svog obraćanja o finansijama Terzić i pojasnio: - Imali smo 53 miliona evra duga ranije, prepolovili smo tu cifru i mislim da se dug više neće povećavati. Važno je da ne trošimo više nego što zarađujemo. Da bi Zvezda poslovala pozitivno, potrebno nam je jedno učešće u Ligi šampiona.

foto: Dado Đilas

Klub sada ima mnogo bolju poziciju posle "evropskog proleća" u Ligi Evrope. - Ipak, sada je mnogo lakše praviti novac, lakša je naša pozicija u pregovorima sa sponzorima, kao i formiranje cene igračima. Nije isto kada se prodaje igrač iz Lige Evrope ili kada pokušaš da ga prodaš iz 'blata naše lige - rekao je prvi operativac Zvezde i potom govorio o prihodima:

foto: Dragana Udovičić

- Klub je prihodovao za dve godine 50 miliona evra - 25 od transfera, 8 od Gasproma, 7 od UEFA bonusa, 3 od ulaznica, 2 od Telekoma Srbije... Sve potpuno legalno funkcioniše. Ništa ne radimo, niti smo radili, u sivoj zoni. Skoro 10 miliona evra je Crvena zvezda uplatila u budžet Sribje. Došli smo do statusa firme koja može sama da posluje. Ono što je najvažnije i najveći kapital koji smo u vremenu za nama ostvarili jeste da smo doveli kvalitetne ljude koji danas rade u Crvenoj zvezdi - zaključio je generalni direktor Zvezde.

BONUS VIDEO:

Erupcija oduševljenja u Pioniru posle pobede Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.