ODAJEM PRIZNANJE SVIMA U KLUBU: Održana je skupština kluba, a Svetozar Mijailović se posebno zahvalio Delijama na pomoći! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

SKUPŠTINA KLUBA

ODAJEM PRIZNANJE SVIMA U KLUBU: Održana je skupština kluba, a Svetozar Mijailović se posebno zahvalio Delijama na pomoći! (FOTO)

Na kraju se i zahvalio saradnicima iz rukovodstva

Objavljeno:

Na stadionu "Rajko Mitić" održana je redovna sednica Skupštine Crvene zvezde, kojoj je prisustvovalo 50 od 70 članova, a posle usvajanja finansijskih izveštaja, delegatima se obratio predsednik kluba Svetozar Mijailović.

- Ova takmičarska godina spada u one koje su obeležavale istoriju našeg kluba. Sportski rezultati, poslovanje, ulaganje u infrastrukturu, mogu da služe za ponos svakom zvezdašu. To je rezultat predanog rada svih struktura kluba, jedinstva zvezdaša i velike energije koja se generisala tokom ove sezone. Potrebno je da nastavimo tako, da upotrebimo još više snage i napora da ostvarujemo ciljeve koje je ova Skupština zacrtala i da se u tome održi kontinuitet. Kada govorim o tome mislim na postizanje sportskih rezultata, jer to je generator našeg ukupnog uspeha. Zatim, na dalju izgradnju potrebne infrastrukture, posebno vezane za omladinsku školu; na uspešno finansijsko poslovanje kluba. Moramo uložiti još više da bismo to ostvarili, moramo i u teškoćama pokazati ono isto jedinstvo koje smo postigli kada smo slavili ovogodišnji fantastičan rezultat. Samo tako nastavićemo kontinuitet pobedničkog puta kojim želimo da idemo. Naša snaga će jačati ako se još više budu uključivale generacije zvezdaša koje su stvarale ovaj klub - rekao je između ostalog Mijailović, a zatim podsetio na klupske aktivnosti.

foto: FSS

Tokom izlaganja je i "udario" na Fudbalski savez Srbije.

- Međutim često, rešavanje problema sa kojima se suočavamo nije u našim rukama. Naš Fudbalski klub je član FSB, odnosno FSS. Kao članu tih organizacija stalo nam je da celokupna fudbalska organizacija uspešno radi. Visoko cenimo uspeh naše reprezentacije i njen plasman na svetsko prvenstvo. Želimo da naši fudbaleri postignu što bolji rezultat. Naše nastojanje da se urede neka pitanja značajna za taj uspešan rad često je shvatano kao konfrontiranje i smetnja Savezu. Smatramo da naš klub, po značaju i po onome što je davao i što daje razvoju srpskog fudbala, zaslužuje daleko više i pažnje i respekta nego što sada ima. Tražimo da se uvažavaju predlozi koje dajemo, a sve u cilju poboljšanja ukupnog stanja u fudbalu. Stiče se utisak da se Savez plaši fudbalski moćne Zvezde. Naš klub ne traži privilegije od Saveza. Mi smo se za njih sami izborili sportskim rezultatima koje smo u našoj dugoj i plodonosnoj istoriji ostvarili u svojoj domovini, Evropi i svetu. U bivšoj Jugoslaviji, gde je liga bila mnogo jača, bili smo najbolji. Naš jedini zahtev je da se sve to uvaži od strane oba saveza i udruženja Superlige, jer je naš uticaj u ovom trenutku sveden na minimum. Mi čak nemamo ni glas u Izvršnom odboru Zajednice (tri kluba Superlige predstavljuju celokupnu ligu u tom organu). Mora se uspostaviti partnerski odnos svih klubova, a sve u cilju jačanja naše lige, stvaranja dobrih fudbalskih terena i infrastrukture, organizacije škola fudbala i povećanja gledanosti na stadionima. Savez u tome mora da pomaže, a ne da svrstava klubove na suprostavljene strane. To ne doprinosi fudbalu i sportu uopšte. Veliko razumevanje u svim teškim situacijama imali smo u državnim institucijama, a velika podrška su nam sponzori kluba.

foto: Dado Đilas

Na kraju se i zahvalio saradnicima iz rukovodstva.

- Uspeh u protekloj sezoni obavezuje da odam priznanje najpre sportskom sektoru: treneru Milojeviću i njegovom stručnom štabu, kao i sportskom direktoru Mrkeli. Takođe, priznanje za uspešan rad upućujem direktoru Omladinske škole Mladenoviću i svim trenerima u školi. Sve naše takmičarske selekcije osvojile su prvenstvo države. Odajem priznanje svim zaposlenima u klubu za predan i odgovoran rad i njihovim rukovodiocima: Operativnom direktoru Pantoviću, finansijskom direktoru Petroviću, direktoru stadiona Ćoroviću i zameniku Lečiću, kao i direktoru marketinga Broćiću. Posebno priznanje odajem Generalnom direktoru Terziću koji je imao snage i znanja da, u veoma složenim uslovima, odgovori na sve izazove koji su stajali pred klubom. Očekujem da, sa istom energijom, nastavi svoj rad - rekao je predsednik Mijailović.

foto: Filip Plavčić

Na kraju je i uručio specijalno priznanje "Zvezdinu udarničku značku", po ugledu na stara vremena, Stevanu Sojiću za ostvarenja i doprinos na obnovi stadiona "Rajko Mitić".

- Velika mi je čast na ovom priznanju i hvala svim učesnicama akcije, a bilo ih je oko 250 po našoj evidenciji, podelili smo isto toliko zahvalnica. Ideja je počela spontano, a urađeno je mnogo. Stadion nije izgledao onako kako priliči, pa smo se sami organizovali da ga dovedemo u pristojno stanje. Počupali smo korov, okrečćili ceo stadion, uklonili sve polomljene stolice, ofarbali ogradu oko staze, napravili novu za bunjeve, srušili staru ogradu kod severa i stavili novu, očistili ceo plato koji je ličio na prašumu. Sređen je i krov - rekao je Sojić.

BONUS VIDEO:

Erupcija oduševljenja u Pioniru posle pobede Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.