MESI JE ANTISEMITSKI TERORISTA! Prijavićemo vas FIFA! Argencima prete izbacivanjem sa Mundijala!
Foto: AP

Gnev Izraelaca

MESI JE ANTISEMITSKI TERORISTA! Prijavićemo vas FIFA! Argencima prete izbacivanjem sa Mundijala!

Izraelci su ogorčeni zbog otkazivanja utakmice i izjave najboljeg igrača "gaučosa"

Objavljeno: 22:49h

Otkazivanje utakmice između Izraela i Argentine, usled straha od nereda i incidenata Palestinaca i ekstremnih grupa, sada je na drugoj strani izazvalo nezadovoljstvo i žestoke reakcije.

Sve je počelo kada je predsednik FS Palestine najpre poručio da se spale dresovi i slike Lionela Mesija, potom su Palestinci došli ispred trening centra Argentine u Barseloni sa dresovima umrljanim krvlju i protestovali, da bi na kraju bila doneta odluka da se utakmica ne odigra.

Ta odluka je doneta nakon razgovora igrača sa predsednikom FS Argentine, Klaudijom Tapijom.

Lionel Mesi je posebno svojom izjavom izazvao gnev Izraelaca
Lionel Mesi je posebno svojom izjavom izazvao gnev Izraelaca foto: Reuters

- Kao ambasador UNICEF nisam mogao da igram protiv ljudi koji ubijaju nevinu palestinsku decu, jer smo prvo ljudi, a tek onda fudbaleri - rekao je Lionel Mesi koji je inače veoma popularan među palestinskim stanovništvom.

Međutim, otkazivanje i ovakva izjava najboljeg igrača "gasučosa" su sada izazvali gnev kod Izraelaca koji čak prete da će prijaviti Argentinu FIFA i tražiti da se izbaci sa Svetskog prvenstva zbog antisemitskih stavova.

Izraelci prete da će prijaviti Argentinu FIFA i izbaciti je sa Svetskog prvenstva
Izraelci prete da će prijaviti Argentinu FIFA i izbaciti je sa Svetskog prvenstva foto: Reuters

- Sportski Izrael je ljut zbog neočekivane odluke Argentine da otkaže prijateljski meč pred Svetsko prvenstvo nakon propalestinskih protesta, a neki od lidera Izraela optužuju Mesija i njegove saigrače za priklanjanje teroristima - prenela je agencija AP.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman je čak rekao da "neće ustuknuti pred čoporom antisemitskih pristalica terorista", dok je predsednik Reuven Rivlin bio nešto umereniji rekavši da ga takva odluka Argentinaca brine. Pored svega toga, medij koji je otkupio pravo prenosa utakmice Argentine i Izraela će u tužbi tražiti da se Argentina izbaci sa Mundijala, a podršku ima i od Fudbalskog saveza Izraela.

BONUS VIDEO: Fudbalerke Zvezde na poluvremenu u Pioniru

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.