TADIĆ SE NE USTRUČAVA: Nervira me ta VAR tehnologija! Bane Ivanović je najveća varalica! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

Srpski kreativac iznosi očekivanja

TADIĆ SE NE USTRUČAVA: Nervira me ta VAR tehnologija! Bane Ivanović je najveća varalica! (FOTO)

"Desetka" Srbije je pričao o predstojećim protivnicima na Svetskom prvenstvu i pripremama reprezentacije

Objavljeno:

Dušan Tadić je rekao da su skoro svi u reprezentaciji Srbije uspeli da se oporave posle dugih i napornih sezona.

- Treninzi su dosta jaki i dobri. Uspeli smo fino da napravimo tonus, da se osvežimo i da se lepo spremimo za prijateljsku utakmicu protiv Bolivije, a potom i za Kostariku - rekao je Tadić novinarima na pripremama u Austriji.

Srbija će u subotu igrati pripremnu utakmicu s Bolivijom, posle čega je čeka odlazak na Svetsko prvenstvo.

Kreativac srpske reprezentacije je ocenio da je Fudbalski savez Srbije napravio dobar izbor što je odlučio da se pripreme održe u austrijskom Bad Valtersdorfu.

- Imamo potreban mir i tišinu, kao i uslove za rad. Teren je mogao da bude malo bolji, ali dobro, najbitnije je da smo izolovani i da se na pravi način pripremamo za Svetsko prvenstvo - kazao je Tadić.

Dušan Tadić je pohvalio izbor Austrije za pripreme reprezentacije za Svetsko prvenstvo
Dušan Tadić je pohvalio izbor Austrije za pripreme reprezentacije za Svetsko prvenstvo foto: Starsport©

Novinare je zanimalo koliko je ekipa upoznata s Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom, rivalima u grupi na Svetskom prvenstvu.

- Znamo mnogo o sve tri reprezentacije. Kostariku je teško probiti u formaciji 5-4-1. Uigrani su, ali mi moramo da imamo dobar protok lopte kako bismo ih kaznili. Imaju brze i kvalitetne igrače koji mogu da priprete. Švajcarska je slična Austriji, dosta trče, igraju timski i te dve prve utakmice presudne su za nas. O Brazilu ne treba trošiti reči, svi znamo o kakvim igračima je reč i kakva su oni ekipa - rekao je Tadić.

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji prvi put biće korišćena video-tehnologija usporenih snimaka (VAR), a Tadić je rekao da ga to nervira, jer u Engleskoj nije navikao na to.

Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić na pripremama reprezentacije Srbije
Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić na pripremama reprezentacije Srbije foto: Starsport©

Odgovarajući na pitanje o slobodnom vremenu, tokom kog reprezentativci igraju društvenu igru "Čoveče, ne ljuti se", Tadić je rekao da je Branislav Ivanović "osoba koja najviše vara".

- To je neverovatno, šta on radi. Baci kockicu 100 puta i kada dobije šesticu, kaže 'E, evo šestice' - našalio se Tadić.

Član stručnog štaba reprezentacije Milan Obradović rekao je da će skoro svi igrači imati određenu minutažu u predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Bolivije.

- Svi će imati određenu minutažu. Moram da pohvalim ekipu za dobar odnos na treningu, svi su bili maksimalno vredni. Nije bilo lako da produžimo sezonu do jula. Teren je malo teži, nisu navikli na to, ali najbitnije je da su svi zdravi i da su svi na raspolaganju treneru Krstajiću. Od juče smo počeli da smanjujemo intenzitet treninga sve do utakmica na Svetskog prvenstva - rekao je Obradović.

BONUS VIDEO: Krstajić posle prvog treninga Orlova

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.