Hrvati sramnom provokacijom opet dižu tenziju: Zastava korišćena u pogromu Srba u Oluji poklonjena reprezentaciji! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/MORH Ministarstvo obrane Republike Hrvatske

Skandalozno

Hrvati sramnom provokacijom opet dižu tenziju: Zastava korišćena u pogromu Srba u Oluji poklonjena reprezentaciji! (VIDEO)

Još jednom se mešaju sport i politika i podižu tenzije između srpskog i hrvatskog naroda

Objavljeno:

U Hrvatskoj izgleda ni uoči Svetskog prvenstva ne može da se izbegne mešanje politike i sporta, i u svemu tome ponovo da se provociraju Srbi.

Najnoviji skandalozni čin se dogodio na prijemu koji je priređen fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske uoči ispraćaja na Mundijal u Rusiju.

Na svečanom prijemu, selektoru Zlatku Daliću, je general Mirko Šundov, predao repliku zastave koja je korišćena tokom pogroma i proterivanja Srba u zločinačkoj akciji "Oluja" kada je 200.000 građana srpske nacionalnosti proterano sa svojih ognjišta.

Originalna zastava je kasnije bila okačena na tvrđavi u Kninu prilikom ulaska vojske Hrvatske kao simbol hrvatske pobede, a sada je njena replika predata za sreću "vatrenima".

- Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija "Oluja" kruna je svih naših pobeda, a dolazak pobedničke hrvatske vojske u Knin znak je pobede u ratu. Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri vojnici, bude poticaj za srčanu borbu na predstojećem Svetskom prvenstvu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima - sramna je poruka koju je potpisao potpredsednik hrvatske vlade Damir Krstičević, a prenosi "Večernji list".

Na ovaj način se samo još jednom bespotrebno podižu tenzije u regionu, a pogotovo između srpskog i hrvatskoj naroda.

BONUS VIDEO: Erupcija oduševljenja u Pioniru posle pobede Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.