FSS žestoko kaznio Binića zbog izjava o Vučeliću: Vladimir Vuletić traži njegovu smenu sa mesta potpredsednika!
Foto: Dado Đilas

Epilog

FSS žestoko kaznio Binića zbog izjava o Vučeliću: Vladimir Vuletić traži njegovu smenu sa mesta potpredsednika!

Disciplinska komisija je kaznila potpredsednika FSS zaduženog za regularnost takmičenja

Objavljeno:

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja, Dragiša Binić, kažnjen je od strane Disciplinske komisije FSS-a novčanom kaznom zbog davanja neprimerenih izjava u medijima.

Binić je prvostepeno kažnjen sa 150.000 dinara po osnovu prijave potpredsednika Partizana, Vladimira Vuletića, zbog izjava na račun predsednika crno-belih Milorada Vučelića.

Vladimir Vuletić je prijavio Dragišu Binića zbog izjava o Miloradu Vučeliću
Vladimir Vuletić je prijavio Dragišu Binića zbog izjava o Miloradu Vučelićufoto: Dado Đilas

Vuletić je prijavio potpredsednika FSS-a nakon što je izjavio između ostalog da je predsednika crno-belih neko postavio na tu funkciju i da njegove izjave izazivaju sukobe navijača na ulicama.

Prijava protiv Dragiše Binića je samo nastavak medijskog rata koji je trajao najpre između čelnika Partizana i Crvene zvezde, a potom i između njih i Fudbalskog saveza Srbije, kada je po prijavi Dragiše Binića, Disciplinska komisija oduzela i crveno-belima i crno-belima po dva boda.

Povodom kažnjavanja Binića, oglasio se i Vladimir Vuletić pisanim saopštenjem, u kome poziva vrh FSS-a da preispita ostanak Dragiše Binića na funkciji potpredsednika Saveza zaduženog za regularnost takmičenja.

- U svetu lažnih diploma, upitnih doktorata, kada u struci govore oni najmanjestručni, a o regularnosti oni sa najviše krivičnih prijava, snaga pravno izgovorene reči još uvek, istina retko i teško, ume da dopre do nosilaca pravničkih funkcija.

- Justicija, boginja pravde, prikazana sa povezom preko očiju i mačem, da bi bila slepa za pritiske i uticaje, a dosledna da bi, kako Rimljani rekoše "suum cuique tribuere", svakom njegovo pravo po zasluzi dala, najzad ima razlog za zadovoljstvo.

Vladimir Vuletić traži da se preispita ostanak na funkciji Dragiše Binića
Vladimir Vuletić traži da se preispita ostanak na funkciji Dragiše Binićafoto: Beta/Branislav Božić

- Sila prava je nadjačala pravo sile, pa je tako ova prva osuda jednog funkcionera FSS od strane Disciplinske komisije kojom se postavlja pitanje da li isti čovek, sada prvostepeno osuđen, može da obavlja istu funkciju - osobe za regularnost takmičenja?

- Ovo je, ujedno, i dobronamerni apel čelnicima FSS-a da se na odgovorna, a posebno pravnička mesta u našoj krovnoj kući fudbala postavljaju ljudi od struke, skrupula i digniteta, jer se na taj način najbolje štite i čuvaju institucija.

Nije uzalud naš narod odavno rekao "Nije škola magare" - navodi Vuletić u svojoj pisanoj izjavi za medije.

BONUS VIDEO: Novica posle ispadanja u polufinalu od Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.