JOVELJIĆ IGRA LIGU ŠAMPIONA: Talentovani napadač pred izazovom karijere! (FOTO)
Foto: fkcrvenazvezda.com

napad na elitu

JOVELJIĆ IGRA LIGU ŠAMPIONA: Talentovani napadač pred izazovom karijere! (FOTO)

Žreb za oba kola i ono što za sada omladinci sa sigurnošću mogu da očekuju je 4. septembra

Objavljeno:

Osvajanjem titule prvaka Srbije u omladinskoj konkurenciji, fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su učešće u Ligi šampiona za narednu sezonu.

Ovo najprestižnije evropsko klupsko takmičenje za igrače do 18 godina održaće se po šesti put, a kao i do sada sastoji se iz dve celine.

Jednu čini takmičenje omladinaca čiji se prvi timovi plasiraju u seniorsku Ligu šampiona i gde odmeravaju snage protiv istih onih ekipa sa kojima se susreću i starije kolege. Dakle, ukoliko prvi tim Crvene zvezde kroz kvalifikacije dođe do grupne faze i naše mlađe igrače čekaće isti protivnici kao i njih. Tako će rezultati žreba biti samo preneseni i na omladinsku Ligu šampiona.

foto: Starsport©

Ipak, ono što su momci osvajanjem titule u Omladinskoj ligi sigurno obezbedili jeste druga celina ovog takmičenja, a to je takozvana „staza šampiona“. Ona se sastoji iz dva kruga, a one ekipe koje ih uspešno prođu, na proleće 2019. spojiće se sa timovima koji prođu grupnu fazu iz prve celine koju smo spomenuli. Žreb za oba kola i ono što za sada omladinci sa sigurnošću mogu da očekuju je 4. septembra, a prva utakmica je na programu 3. oktobra, dok su revanši zakazani za 24. istog meseca. Ukoliko se prebrodi ovaj prvi dvomeč, naredni je u novembru i to 7. i 28.

foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

Osim Crvene zvezde, neki od timova koji će učestvovati u ovoj „stazi šampiona“ ukoliko im se prvi timovi ne plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona su i Olimpijakos, Herta, Čelzi, Anži, Anderleht, Benfika, PSV, Dinamo Zagreb, Makabi, Astana i Maribor. Treba reći da po propozicijama takmičenja, pravo da nastupaju imaju igrači rođeni nakon 1. januara 2000. godine, uz maksimum tri fudbalera koji su '99. godište.

BONUS VIDEO:

Zagrevanje srpskih fudbalera pred meč sa Čileom (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.