NAVASE, PROĆI ĆEŠ KAO STOJKE: Radonjić nema ništa protiv da ponovi gol iz Večitog derbija dok Živković jedva čeka da počne Mundijal! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Starsport©

SPREMNI

NAVASE, PROĆI ĆEŠ KAO STOJKE: Radonjić nema ništa protiv da ponovi gol iz Večitog derbija dok Živković jedva čeka da počne Mundijal! (FOTO) (VIDEO)

Novinare je interesovalo da li mladi napadač Crvene zvezde vidi sebe kao tajnog aduta reprezentacije, neko ko može da eksplodira onda kada je to timu važno

Objavljeno:

Pred reprezentacijom Srbije nalazi se druga provera, sa Bolivijom, 9.juna od 18,00 na stadionu Merkur Arena u Gracu, a pred brojnim predstavncima medija koji prate pripreme naše reprezentacije u Bad Valtersdorfu, bili su Nemanja Radonjić i Andrija Živković.

Obojica su bili starter u meču sa Čileom, zato i prvo pitanje o tom prvom duelu na pripremama u Austriji.

-Zadovoljan sam s obzirom da mi je ovo bila prva utakmica koju počinjem za A tim – rekao je Nemanja Radonjić i nastavio.- Došao sam kao najmlađi da se dokazujem, svestan da bi još trebalo da radim. Osećao sam pritisak u uvodnih 15 minuta dok se nisam opustio. Posle toga sam uživao, a kasnije sam u svlačionici dobio pohvale saigrača da nastavim ovako.

Novinare je interesovalo da li mladi napadač Crvene zvezde vidi sebe kao tajnog aduta reprezentacije, neko ko može da eksplodira onda kada je to timu važno.

- Najmlađi sam,verovatno ću da budem džoker sa klupe. I Andrija Živković i ja. Na nama je da budemo skoncentrisani u svakom trenutku I damo svoj maksimum.

Nije tajna, nekada možda i najveća nada našeg fudbala doživeo je mnogo lepih trenutaka u poslednjih godinu dana,a nalazio se na “klacalici".

- Ne bih želeo da se vraćam na to šta je bilo. Gledam samo napred, fokusiran sam na Svetsko prvenstvo.

foto: Starsport©

Sledi nova provera, sada je rival Bolivija.

-Iskreno,ne znam nijednog njihovog igrača, ali je jasno da moramo bolje da delujemo nego protiv Čilea i da se dobro spremimo za Kostariku.

I Radonjić hvali ambijent u kome rade igrači.

-Atmosfera je sjajna. Stariji igrači su nas lepo prihvatili. Uz malo sreće, biće dobro na Svetskom prvenstvu.

Radonjić ima odlične brzinske sposobnosti, zato I pitanje, da li on i Živković mogu da uđu na teren neke mundijalske utakmice i reše je.

-Mi smo ovde da se dokazujemo, jer smo najmlađi, ali kad uđemo zadatak je da unesemo svežinu u igu.

Na golu Kostarike je golman koji skoro da nema slabosti.

-Šta da kažem o golmanu Reala koji je uzeo tri uzastopne Lige šampiona? Fenomenalan je,ali svaki golman ima neke mane. Naravno da možemo da damo gol.

foto: Starsport©

Možda šutom iz kolena, kao kada ste matirali Stojkovića, glasilo je dopunsko “pitanje” novinara.

- Može gol kao Stojketu, a još bolje bi bilo da mi lopta pređe preko noge, pa uđe.

Jesenas je Nemanja Radonjić pričao kako "baca peškir u lice Ektoru Beljerinu" iz Arsenala. Možemo li neku sličnu izjavu da očekujemo pred Brazil, koji je svim inspiracija?

- To za Beljerina, iskreno, nisam ni hteo da pričam, nego su me zvali stalno i govorili "čuvaće te Beljerin", e onda sam namerno rekao da ga izazivam, jer nisam više mogao da živim od Beljerina. Bilo ko da je preko puta, moram da dam maksimum - rekao je na kraju Nemanja Radonjić.

I Andrija Živković je izneo utiske o meču sa Čileom.

- Nedostajalo nam je mirnoće u organizaciji. Moramo što bolje da se spremimo za Kostariku, nadam se da ćemo sve uskladiti do prve utakmice na Mundijalu. Bolivija je borbena ekipa, dosta trče kao i sve ekipe danas, a na nama je da damo sve od sebe da ostvarimo bolji rezultat nego protiv Čilea. Imamo dobru atmosferu, dobre momke i stručni štab. Nemamo nikakvih problema. Mi mlađi se uklapamo. Biće sve u redu - ističe Andrija Živković.

foto: Starsport©

I Živković I Radonjić dolaue iz Niša, zato i piatanje da li su ponos tog grada.

-Naravno da smo ponos grada. Predstavljamo Srbiju, pre svega, ali ponosni smo i na grad iz kog dolazimo.

U Benfiki je centralni vezni, a u reprezentaciji krilo.

-To je skroz druga stvar. Ranije sam igrao u sredini i u omladinskoj školi Partizana, pa sam prešao na krilo. Volim i jedno i drugo. Isto mi je.

O očekivanjima na Mundijalu.

- Oseća se malo trema. I to pozitivna. Jedan sam od najmlađih u ekipi i jedva čekam da vidim kako izgleda igrati sa A reprezentacijom Svetsko prvenstvo. Mislim da Radonjić i ja možemo da uđemo oko 70. minuta i prelomimo meč u našu korist. Mi kao najmlađi smo tu da donesemo svežinu, jer smo puni snage. Sve što se bude tražilo od nas pokušaćemo da ispunimo - zaključio je Andrija Živković.

BONUS VIDEO:

ORLOVI NA MERKUR ARENI: Zagrevanje srpskih fudbalera pred meč sa Čileom (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / FSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.