U najjačim dresovima na najveću smotru fudbala: Nigerijci u punom sastavu putuju u Rusiju!
Foto: Printscreen/Twitter

PA nek im je sa srećom

U najjačim dresovima na najveću smotru fudbala: Nigerijci u punom sastavu putuju u Rusiju!

Iznanađenje je možda napadač Krotonea Simeon Nvankvo, koji je nedavno debitovao za seniorsku reprezentaciju

Objavljeno: 17:31h

Nemački trener koji vrši dužnost selektora Nigerije Gernot Ror je odlučio ko će u Rusiju. Na spisku od 23 fudbalera koje vodi na Mundijal u Rusiju našle su se provereni igrači, a glavna zvezda je sigurno veznjak Arsenala Aleks Ivobi koji je juče dao gol u prijateljskom meču protiv reprezentacije Engleske.

Nigerijci kostur tima izvlače iz Premijer lige gde su se igrački afirmisali Viktor Mozes (Čelsi), Vilfred Ndidi i Keleči Iheanačo (Lester), kao i novi štoper Brajtona Lion Balogun koji je nedavno stigao iz Majnca.

Iznanađenje je možda napadač Krotonea Simeon Nvankvo, koji je nedavno debitovao za seniorsku reprezentaciju u remiju protiv DR Konga (1:1).

Nigerijci nisu uspeli da prođu dalje od osmine finala na poslednjih pet nastupa na Mundijalima, a na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji koji počinje 14. juna se nalaze u grupi zajedno sa Argentinom, Islandom i Hrvatskom.

GOLMANI: Frensis Uzoho (Deportivo), Ikečukvu Ezenva (Enjimba), Daniel Akpeji (Čipa Junajted).

DEFANZIVCI: Vilijam Trust-Ekong, Abdulahi Šehu (Bursa), Tajron Ebuehi (Den Hag), Elderson Ekijeile (Serkl Briž), Brajan Idovu (Amkar), Čidozi Avaziem (Nant), Lion Balogun (Brajton), Kenet Omeruo (Kasimpaša).

VEZNI RED: Mikel Džon Obi (Tijanđin), Ogenji Onazi (Trabzon), Vilfred Ndidi (Lester), Oghenekaro Etebo (Las Palmas), Džon Ogu (Hapoel Ber Ševa), Džoel Obi (Torino).

NAPADAČI: Ahmed Musa (CSKA Moskva), Keleči Iheanačo (Lester), Viktor Mozes (Čelsi), Odion Igalo (Čangčun), Aleks Ivobi (Arsenal), Simeon Nvankvo (Krotone).

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.