LJUBAV PREMA ZVEZDI NEMA GRANICE: Slovak iz Bratislave se zaljubio u crveno-bele, prelazi hiljade kilometara kolima da bi gledao mečeve! (FOTO)
Foto: FK Crvena zvezda

Neverovatna priča

LJUBAV PREMA ZVEZDI NEMA GRANICE: Slovak iz Bratislave se zaljubio u crveno-bele, prelazi hiljade kilometara kolima da bi gledao mečeve! (FOTO)

FK Crvena zvezda je u petak, 25. maja, ugostila slovačkog istoričara Tomaša Černaka, ujedno i velikog Zvezdinog navijača iz ove zemlje.

Objavljeno: 19:31h

Predsednik kluba Svetozar Mijailović ugostio je Tomaša Čeraneka koji je dobio tom prilikom člansku kartu kluba za koji navija i koji prati od malih nogu.

- U Crvenu zvezdu sam se zaljubio kao semdogodišnjak. To je bilo 1991. godine kada je Crvena zvezda došla na krov Evrope. To je trebalo i ranije da se dogodi, ali drago mi je što se desilo tada kada sam imao dovoljno godina da mogu koliko-toliko da upamtim. Pratio sam generaciju iz Barija, pamtim i dalje iz tih dana Mihajlovića, Prosinečkog, Pančeva i naravno sve ostale. Neverovatni igrači - rekao je Tomaš na stadionu Rajko Mitić prilikom današnje posete.

Zvezdin povratak u Evropu 26 godina kasnije Tomaš Černak ispratio je kao i mnogi — dolaskom na Marakanu.

- Naravno, pratio sam Crvenu zvezdu i kada je igrala u Ligi Evrope. Prisustvovao sam utakmici u Pragu, a posle u grupnoj fazi sam dolazio na svaku utakmicu u Beogradu. Putovao sam kolima, nekada sam a nekada sa ocem, direktno iz Bratislave. Bodrio sam Zvezdu i potom se odmah vraćao u Bratislavu. Crvenoj zvezdi želim da ponovi naredne sezone taj uspeh ili da ga nadmaši i zaigra u Ligi šampiona -

Tomaš ističe da se u Bratislavi nalazi dosta ljudi koji prate Crvenu zvezdu, i koji navijaju za Crvenu zvezdu.

- U Bratislavi Crvena zvezda ima puno navijača, a poznato je da je naš narod prijateljski okrenut ka Srbiji. Podržavamo Srbiju i naši navijači često ističu transparent da je Kosovo Srbija. Sigruan sam i da će većina Slovaka navijati za Srbiju na Svetskom prvenstvu, kao i za uspehe Crvene zvezde u Evropi - jasan je Tomaš, kojem želimo da mu se sve želje ostvare.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.