Vraća se Platini! (FOTO)
Foto: AP

NEOČEKIVANO?!

Vraća se Platini! (FOTO)

Dokazi su se odnosili na Blaterovu dozvolu FIFA da Platiniju isplati dva miliona dolara 2011. godine

Objavljeno:

Bivši predsednik UEFA i potpredsednik FIFA Mišel Platini rekao je da planira da se vrati fudbalu nakon što je švajcarsko tužilaštvo potvrdilo da on nije optužen u istrazi mogućih finansijskih malverzacija.

Platini (62) je izjavio da je to "kraj dugog košmara za njegovu porodicu i bliske ljude".

Nekadašnji vezni igrač je od septembra 2015. imao status "između svedoka i optuženog" u krivičnom procesu protiv tadašnjeg predsednika FIFA Sepa Blatera. Protiv Platinija nikada nije pokrenut nijedan krivični postupak.

Blater i Platini
Blater i Platini foto: AP

Dokazi su se odnosili na Blaterovu dozvolu FIFA da Platiniju isplati dva miliona dolara 2011. godine.

Etički komitet FIFA je istraživao i Platinijev zahtev Svetskoj fudbalskoj federaciji za penzijske doprinose na koje nije imao pravo. Blater je na to pristao i dodao više od milion dolara u Platinijev penzijski fond.

Platini je na kraju dobio četvorogodišnju zabranu rada u fudbalu, koja ističe u oktobru sledeće godine. I on i Blater su porekli da su učinili išta loše, ali su sudije Suda za sportsku arbitražu odbile da im ukinu zabrane.

Zbog tog slučaja je Platini sklonjen sa čela UEFA i nije mu dozvoljeno da se kandiduje za Blaterovog naslednika u FIFA 2016.

- Vratiću se. Gde, kada i kako - prerano je reći. Ali vratiću se fudbalu. Fudbal je moj život i nikome ne dajem pravo da me liši života - rekao je nekadašnji kapiten i selektor francuske reprezentacije.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.