ZVANIČNO! Karlo Anćeloti je novi trener Napolija! (FOTO)
Foto: Napoli

vraćanje korenima

ZVANIČNO! Karlo Anćeloti je novi trener Napolija! (FOTO)

Anćeloti se vraća u italijanski fudbal posle devet godina odsustva.

Objavljeno:

Malo nakon što je pukao vezuv, kada je Napoli objavio da je pfrekinuo saradnju sa Maurisiom Sarijem, sa juga Italije stigle su nam nove vesti.

Zvanično je potvrđeno: Karlo Anćeloti je novi trener Napolija!

Ono što se najavljivalo prethodnih dana, sada je bilo i formalnu potvrdu. Anćeloti je potpisao trogodišnji ugovor sa Napolitancima vredan 6.500.000 evra po sezoni.

Anćeloti se vraća u italijanski fudbal posle devet godina odsustva. Pre Napolija, u Italiji je vodio Ređanu, Parmu, Juventus i Milan gde je zabeležio najveće uspehe u karijeri i osvojio dve titule prvaka Evrope.

Sada je došao u Napulj da Napolitancima donese toliko željenu titulu prvaka Italije i prekine dominaciju torinskog Juventusa koji mu je verovatno najomraženiji klub.

Međutim, Anćeloti za 13 godina rada u Seriji A ima samo jednu titulu prvaka sa Milanom zbog čega je često bio označavan kao trener koji nije efikasan na duge staze, pošto je većina pehara koje je osvojio bilo u Kup takmičenjima.

Karlo Anćeloti i Aurelijo De Laurentis
Karlo Anćeloti i Aurelijo De Laurentisfoto: Napoli

Već se nagađa i sa imenima pojačanja koja će Anćeloti dobiti od gazde Napolitanaca.

Pominju se Arturo Vidal, Karim Benzema, Anhel Di Marija, Rui Patrisio ili Perin, Suso, a u stručni štab kao Anćelotijev pomoćnik bi mogao da dođe Andrea Pirlo.

BONUS VIDEO: Želimir Obradović posle poraza

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.