GDE SU ZAVRŠILE PARE OD GRUJIĆEVE NAGRADE? Fudbaler pre 2 godine obećao da će ih donirati Udruženju za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju, a do sada nisu dobili ni dinara!
Foto: Damir Dervišagić

Novac koji su pojeli skakavci

GDE SU ZAVRŠILE PARE OD GRUJIĆEVE NAGRADE? Fudbaler pre 2 godine obećao da će ih donirati Udruženju za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju, a do sada nisu dobili ni dinara!

Kako je saopšteno iz Udruženja "Živomo zajedno", niko ne zna gde je novac od nagrade za sportsku ličnost godine završio, niti ko je trebalo da uplati taj novac njima - Grad Beograd ili sam fudbaler

Objavljeno:

Ni dve godine od kada je bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić najavio da će pokloniti Udruženju za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju "Živimo zajedno" 200.000 dinara od nagrade za sportsku ličnost godine Grada Beograda, novac nije uplaćen toj organizaciji, rečeno je agenciji Beta.

Direktor udruženja "Živimo zajedno" Dejan Kozić potvrdio je agenciji Beta da im do danas nijedan dinar nije uplaćen od te nagrade.

- Novac od Grujićeve nagrade nismo dobili. On je te godine otišao u Englesku i tamo igra za milione evra, ali mi nikakav kontakt ne možemo da napravimo sa njim. Menadžera Crvene zvezde zvali smo toliko puta, da nam je već postalo neprijatno. Pre mesec dana taj menadžer je nas zvao da nas pita da li smo uspeli da dobijemo novac - kazao je Kozić.

Marko Grujić je član Liverpula
Marko Grujić je član Liverpulafoto: Reuters

Prema rečima Kozića, Udruženje nije sigurno gde je taj novac završio, kao ni da li je grad uplatio novac od nagrade Grujiću ili je trebalo da grad direktno prosledi novac Udruženju.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde 2016. godine na dodeli nagrade od Grada Beograda za ličnost godine najavio je da će 200.000 dinara uplatiti Udruženju za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju "Živimo zajedno" Stari Grad.

Marko Grujić je obećao da će novčanu nagradu donirati Udruženju za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju 'Živimo zajedno
Marko Grujić je obećao da će novčanu nagradu donirati Udruženju za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju "Živimo zajedno" Stari Gradfoto: Saša Pavlić Koky

- Odlučio sam da novac dam onima kojima je u ovom trenutku potrebniji. Imao sam prilike da vidim kako sve to izgleda i odlučio sam da pomognem koliko mogu. Ovo je mali doprinos i voleo bih da ne ostane na tome. Pozivam sve oni koji su u mogućnusti da pomognu ovoj, kao i sličnim organizacijama u skladu sa svojim mogućnostima - kazao je Grujić, koji je igrač Liverpula ali je prethodne sezone nastupao na pozajmici za Kardif.

Udruženje "Živimo zajedno" organizovaće od 31. maja do 3. juna Sedmi evropski kongres "Živeti u susretu" za osobe sa smetnjama u razvoju u Beogradu, a prema najavi organizatora kongres će u Kolarčevoj zadužbini otvoriti predsednk Srbije Aleksandar Vučić.

Kongres obuhvata radionice, izlete i druženje osoba sa smetnjama u razvoju, a do sada je prijavljen veliki broj učesnika iz 10 zemalja.

- Učešće na Kongresu košta 12.000 dinara, a pošto mnogi nemaju mogućnost da učestvuju sve dane, rešili smo da jedan dan košta 3.000 dinara - rekao je Kozić.

Prema podacima Udruženja, u Beogradu živi više od 50.000 osoba sa intelektualnim smetnjama, a samo mali broj njih vodi aktivan život.

BONUS VIDEO: Marko Gudurić neutešan posle poraza u finalu Evrolige

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.