Partizanovo tajno rešenje za novog trenera?! Uprava mu je već najavila razgovore, a njegova ekipa je ove sezone dobijala ovacije i na gostovanjima! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

Spreman je da prihvati taj posao

Partizanovo tajno rešenje za novog trenera?! Uprava mu je već najavila razgovore, a njegova ekipa je ove sezone dobijala ovacije i na gostovanjima! (VIDEO)

Javnost ne bi trebalo da bude iznenađena ukoliko crno-beli posegnu za rešenjem iz svog dvorišta

Objavljeno:

Partizan će posle finala Kupa, prema svim tvrdnjama, se rastati sa Miroslavom Đukićem, te će potražiti neko novo rešenje za užarenu klupu, posle ne baš uspešne sezone.

Već mesecima unazad se spekuliše o potencijalnim kandidatima za Đukićevog naslednika, čak je u jednom momentu delovalo da je Ilija Stolica dobio taj posao, ali i dalje zvanične potvrde nema.

Ipak, ne bi trebalo da iznenadi javnost ukoliko se dogodi da uprava crno-belih napravi neočekivan potez i novog trenera pronađe iz svojih redova, među svojim ljudima u klubu, umesto nekih drugih rešenja koja se pominju.

Milan Ristić je ove sezone predvodio Teleoptik, B tim Partizana
Milan Ristić je ove sezone predvodio Teleoptik, B tim Partizanafoto: Printscreen/Youtube

Jedan od onih čije ime se stidljivo pominje među kandidatima je i Milan Ristić, dosadašnji trener Teleoptika, takoreći Partizanovog B tima, iz koga se talentovani igrači sele u seniorsku ekipu.

- Imponuju mi i brojne ponude za posao, drago mi je što ljudi prepoznaju kvalitetan rad. Ali na prvom mestu je Partizan, s čijim čelnicima narednih dana treba da razgovaram o daljim planovima, pa ću onda odlučiti šta dalje - kaže čovek koga je sportski direktor Iliev apostrofirao kao budućnost kluba.

A jedna od preporuka za mesto šefa prve ekipe moglo bi da bude to što veliki broj mladih igrača je baš tokom ove sezone prekomandovan iz Teleoptika među seniore i odmah počeo da igra.

Šta god da bude nakon pregovora sa upravom, Ristiću ponuda da karijeru počne u seniorskom fudbalu ne manjka. Već je na meti Vojvodine, Čukaričkog i Radničkog iz Niša koji su prepoznali njegov potencijal u radu sa mladima.

Milan Ristić je trenirao mnoge mlade igrače koji su sada u prvom timu Partizana
Milan Ristić je trenirao mnoge mlade igrače koji su sada u prvom timu Partizanafoto: Printscreen/Youtube

- Moj prvi zadatak je bio da pripremim mlade momke iz Partizanove omladinske škole za ono što ih čeka u prvom timu crno-belih, i mislim da sam u tome uspeo, i da će Partizan iz ovog tima moći da izabere nekoliko igrača. Ne samo da popune broj, već da budu u ozbiljnoj konkurenciji za prvi tim.

Velika je stvar što su u tako ranoj fazi profesionalne karijere momci iz Teleoptika imali priliku da se takmiče s timovima iz ozbiljnih fudbalskih sredina kakve su Kragujevac, Novi Pazar, Gornji Milanovac...

- Igrali su protiv mnogo iskusnijih rivala i osetili šta znaci borba na nož za svaki bod.

Opstanak je došao kao šlag na tortu i potvrda da ova generacija ima kvalitet.

- Imali smo uspona i padova, što je normalno za tako mladu ekipu, ali ono što me raduje jesu partije u drugom delu sezone, kad su se momci potpuno adaptirali. Neretko smo dobijali aplauze i na gostovanjima, a posebno upečatljivo je bilo to što nas je publika u Novom Pazaru, inače navikla na superligaski fudbal, s terena ispratila ovacijama. Hvala im na tome, bilo je to veliko priznanje za nas.

Ristić je predvodio izuzetno talentovanu generaciju 2000-to godište, s Vlahovićem i Svetom Markovićem, a sada se dokazao i u Teleoptiku. Dovoljno da ga smatraju jednim od najboljih mladih trenera u Srbiji.

- To i jeste moje najveće zadovoljstvo, da vidim Svetu Markovića u prvih 11 u Partizanu, Ducu Vlahovića kako se sa 18 godina bori za svoje mesto u Fiorentini... A počeo sam da ih treniram kao decu. A biće toga još u narednom periodu, verujte, Kokir se već priključuje prvom timu, stižu i Šehović, Aleksa Janković, da ne zaboravim nekoga - rekao je Ristić.

BONUS VIDEO: Želimir Obradović posle poraza

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.