RADONJIĆ, STOJKOVIĆ, PEŠIĆ - Trio fantastiko za radost Delija! (FOTO)
Foto: crvenazvezdafk.com

BRUTALNE BROJKE

RADONJIĆ, STOJKOVIĆ, PEŠIĆ - Trio fantastiko za radost Delija! (FOTO)

Crvena zvezda je ove sezone odigrala 56 utakmica, ostvarila je 41 pobedu, 11 remija i četiri poraza. Ovaj bilans ostvarila je uz 124 postignuta gola i 30 primljenih

Objavljeno:

Crvena zvezda je osvojila novu titulu prvaka Srbije, a stručni štab šampiona objavio je kompletnu statistiku fudbalera u sezoni za nama.

Timska statistika šampiona kaže da je Dejan Joveljić ima najbolji prosek golova, a da je Nemanja Radonjić najbolji dribler.

Crvena zvezda je ove sezone odigrala 56 utakmica, ostvarila je 41 pobedu, 11 remija i četiri poraza. Ovaj bilans ostvarila je uz 124 postignuta gola i 30 primljenih.

Milan Borjan i Filip Stojković su sa po više od 4.100 minuta u igri bili najredovniji na terenu. Aleksandar Pešić je odigrao 51 utakmicu u nizu i od kada je stigao u Zvezdu i debitovao, Pešić nije propustio nijedan meč.

foto: Beta

Slavoljub Srnić je najčešće bio menjan, čak 20 puta je igru napustio pre kraja utakmice, dok je Nenad Milijaš najčešće ulazio u igru. Kapiten Zvezde je 28 puta ušao sa klupe, a devet puta je bio starter. Nenad je tokom sezone postao i fudbaler sa najvećim brojem nastupa nakon 1991. godine, a trenutno se nalazi na cifri od 243 zvanične utakmice.

foto: Nebojša Mandić

Pešić je sa 29 datih golova bio najbolji strelac Superlige od osnivanja 2006. godine, a bio je i najbolji asistent ekipe. Kada se gleda prosek golova, najbolji učinak ima mladi Dejan Joveljić jer je na četiri meča dao tri gola. Sledi ga Ričmond Boaći koji je prosečno gol postizao na svakih 98 minuta. Najboljem strelcu Aleksandru Pešiću bilo je potrebno oko 118 minuta za svaki novi gol.

foto: crvenazvezdafk.com

Najbolji dribler u Zvezdi je Nemanja Radonjić sa 59% uspešnih driblinga i prosekom od sedam pokušanih i 4.4 uspešna driblinga po utakmici. Najviše dobijenih duela u odbrani ima Filip Stojković koji je ove sezone dobio 305 od 470 duela (65%). Na drugom mestu nalazi se Damjan Le Talek sa 255 dobijenih duela od ukupno 396 (64%). Stojković je najbolji i kada su klizeći startovi u pitanju - 133 puta je uspešno oduzeo loptu protivnicima iz 208 pokušaja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.