LUDNICA U KALČU! Inter preoteo Laciju Ligu šampiona posle velike drame, Krotone ispao! (VIDEO)
Foto: EPA/Angelo Carconi

38. kolo serije a

LUDNICA U KALČU! Inter preoteo Laciju Ligu šampiona posle velike drame, Krotone ispao! (VIDEO)

SPAL je pobedom na Sampdorijom 3:1 završio sezonu i obezbedio opstanakk u eliti.

Objavljeno: 22:50h

Neverovatan dan u Seriji A! Inter ide u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone, pošto je sa 3:2 slavio na Olimpiku nad Laciom.

Lacio je imao prednost od 2:1, ali je na kraju uspeo da je prospe. Prvo je Senad Lulić pri rezultatu 2:2 dobio crveni karton, da bi onda Mauro Ikardi postigao svoj drugi pogodak na meču i doneo veliki preokret i elitu Interu posle mnogo godina.

Lacio je prosuo sve ono što je ove sezone gradio, ali je isto tako Inter uspeo da se osveti za ono "otimanje titule" Lacija u poslednjem kolu početkom ovog milenijuma, kada je Juve postao šampion zbog trijumfa Lacijala nad Nerazurima od 4:2.

Ekipa Krotonea je napustila je elitni rang i preselila se u Seriju B.

Ona je već na poluvremenu meča sa Napolijem gubila sa 2:0, a Napolitanci nisu imali nameru da popuste davljeniku, pa su do kraja meča rutinski odradili posao, ali su u 91. minutu primili gol, koji na kraju nije doneo ništa konkretno ekipi Krotonea, sem utehe kojom su se oprostili od Serije A.

Strelci za Napoli bili su bili Milik u 23. i Kaljehon u 32. minutu meča. Utešni pogodak za Krotone je postigao Tuminelo u nadoknadi vremena.

SPAL je pobedom na Sampdorijom 3:1 završio sezonu i obezbedio opstanakk u eliti.

Antenući je sjajno započeo meč i već u četvrtom minutu postigao gol koji je doneo jako bitnu prednost svojoj ekipi u borbi za opstanak. Kaprari je u 33. minutu odlučio da olakša posao ekipi SPAL-a, pa je načinio svoj drugi žuti karton i zaradio isključenje. SPAL je takav poklon maksimalno iskoristio pa je golovima Grasija u 50. i Drugim golom Antenućija u 52. minutu, došao do prednosti od 3:0. Kovnački je u 66. minutu smanjio prednost na 3:1 u korist SPAL-a, ali to je na kraju bilo sve što smo imali prilike da vidimo do kraja meča, pa je spal efikasnom pobedomizborio opstanak u Seriji A.

U ostalim mečevima odigranim u 18:00 h, slavili su svi domaćini mečeva.

Milan je na San Siru oduvao Fiorentinu sa 5:1. Kaljari nije želeo da rizikuje bilo šta, pa su minimalnim rezutatom i golom Kepitelija, savladali favorizovanu Atalantu.Kjevo je takođe minimalnim rezultatom slavio protiv ekipe Beneventa a Udineze istovetnim rezultatom od 1:0, pobedom završio sezonu u italijanskoj Seriji A.

U meču koji će odlučivati putnika u kvalifikacije za ligu Šampiona sledeće sezone, u 20:45 sastaće se Lacio i Inter, dok se u manje bitnom meču u istom terminu sastaju Sasuolo i Roma.

38. KOLO SERIJE A

Subota

Juventus - Verona 2:1 (Rugani 49, Pjanić 52 - Ćerći 76)

Nedelja

Đenova - Torino 1:2 (Pandev 80 - Falke 30, Baseli 58)

Udineze - Bolonja 1:0 (Fofan 30)

Kaljari - Atalanta 1:0 (Ćepiteli 87)

SPAL - Sampdorija 3:1 (Antenući 4 penal, 32, Grasi 52 - Kovnacki 66)

Milan - Fjorentina 5:1 (Čalhanoglu 23, Kutrone 42, 59, Kalinić 49, Bonaventura 76 - Simeone 20)

Napoli - Krotone 2:1

(Milik 23, Kaljehon 32 - Tuminelo 90+1)

Kjevo - Benevento 1:0 (Ingleze 50)

Sasuolo - Roma 0:1 (0:1)

(Pegolo ag)

Lacio - Inter 2:3 (2:1)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Navijači Fenerbahčea prave feštu u Knez Mihailovoj

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.