UMORILI SE: U Zvezdi više nemaju nameru da čekaju odgovor! (FOTO)
Foto: crvenazvezdafk.com

NEAŽURNOST FSS-A ili nešto drugo?!

UMORILI SE: U Zvezdi više nemaju nameru da čekaju odgovor! (FOTO)

Crveno-beli su i zvanično sebi pripisali titulu iz 1946. godine

Objavljeno:

Crvena zvezda je i zvanično sebi pripisala titulu šampiona Srbije iz 1946. godine, pa je tako na šampionskom slavlju upriličenom pre meča sa Voždovcem, u stvari slavila dva trofeja.

To je uostalom bilo i napisano u pamfletu koji je deljen navijačima sa izjavom predsednika kluba Svetozara Mijailovića.

- FK Crvena zvezda u svojoj riznici ima mnoštvo značajnih trofeja, a jedan do skoro nije dobio važnost koju zaslužuje. Reč je o tituli šampiona Srbije iz 1946. godine. Sada želimo to da ispravimo i pred vama je publikacija koja ima za svrhu da javnosti višše približži tu značajnu titulu koja je u rangu sa dosadaššnjim - pisalo je u tom pamfletu.

Crvena zvezda ovu titulu računa kao 29. u klupskoj istoriji
Crvena zvezda ovu titulu računa kao 29. u klupskoj istorijifoto: crvenazvezdafk.com

Takođe, igrači su na svečanu dodelu pehara izašli sa majicama na kojima je pisalo 29, a ne 28 kako se i dalje računa prema zvaničnim spisima titula prvaka Srbije osvojena ove godine.

I na sajtu kluba je objavljeno da je ovo 29. šampionski pehar namenjen prvaku države koji su osvojili crveno-beli.

- Crvena zvezda je šampion po 29. put u svojoj istoriji. Igrači odlaze na odmor, više nego zaslužen. Već za nešto manje od mesec dana sledi novo okupljanje i novi pohod ka evropskoj slavi i domaćim počastima - piše na zvaničnom sajtu kluba.

Da podsetimo reč je o tituli koju je klub osvojio u svojoj prvoj sezoni postojanja 1946. godine kada je najpre odigrano prvenstvo Republike Srbije u kome je Zvezda bila najbolja, pre nego je formirana jedinstvena liga Jugoslavije.

Ta titula nikada nije zvanično uračunata klubu iz Ljutice Bogdana, dok recimo splitskom Hajduku jeste u Hrvatskoj, a zbog toga je uprava sa Marakane poslala zvaničan zahtev Fudbalskom savezu Srbije da im prizna taj trofej u proleće 2016. godine, ali odgovor iz FSS-a još nije stigao.

BONUS VIDEO: Autobus sa fudbalerima Crvene zvezde na ulicama Beograda, slave titulu sa navijačima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.