Zaboravljeni zlatni Orlić: Pukao mi je mišić, a Gatuzo mi kaže da će mi odšrafiti glavu ako se ne vratim na teren! (VIDEO)
Foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Žrtva se mora podneti

Zaboravljeni zlatni Orlić: Pukao mi je mišić, a Gatuzo mi kaže da će mi odšrafiti glavu ako se ne vratim na teren! (VIDEO)

Uspeo je da stekne naklonost slavnog Rina zbog čega mu danas mnogi kažu da je kao njegov sin

Objavljeno: 11:03h

Petar Golubović je član one generacije "zlatnih orlića" iz Litvanije koja je osvojila Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina, međutim, nakon tog šampionata kao da mu se izgubio svaki trag.

Te godine je talentovani desni bek bio i pobednik kampa koji je održala slavna Barselona u Srbiji, a na kraju je sve kulminiralo potpisivanjem ugovora sa Romom.

Ipak, bio je i suviše mlad za tako oštru konkurenciju u timu "vučice", pa su usledile pozajmice po Seriji B zbog kojih se negde izgubio i iz vidokruga srpske fudbalske javnosti.

Petar Golubović
Petar Golubovićfoto: Dado Đilas

Trenutno nosi dres Novare i jedan je od najboljih igrača te ekipe koja se bori za ulazak u Seriju A, čime bi se verovatno vratio na veliku scenu.

U međuvremenu je stigao da sarađuje i sa legendarnim Đenarom Gatuzom dok je bio član Pize, a iz tog perioda je zapamtio i jednu posebnu situaciju koju je imao sa njim, a koja pokazuje da je Rino i kao trener isti kao što je bio igrač, traži žrtvu do krajnjih granica.

- On je, da se tako izrazim, pozitivno lud na svoj način. Zaista neverovatna ličnost. U početku nije bilo lako, možda se dvoumio kako da mi priđe, ali posle izvesnog vremena skapirao je naš srpski mentalitet, to da smo borci kao i on. Znate, on je iz Kalabrije, s krajnjeg juga Italije, odrastao je u nemaštini i celog života bio je fajter, ne samo na terenu. Kada je u Pizi bilo problema sa finansijama, iz sve snage se založio za igrače. Time što je Milan podigao iz letargije pokazao je i kakav je trener. Ali, kakav je borac, pokazuje jedna anegdota. Prošle godine tokom prvog poluvremena utakmice sa SPAL-om pukao mi je mišić, dobio sam injekciju, a on mi je rekao da će mi odšrafiti glavu ako ne nastavim meč. Sada imamo odnos gotovo kao otac i sin, ovde me zezaju: Gde ti je tata Rino? - ispričao je Golubović za "Mozzartsport".

BONUS VIDEO: Marko Gudurić sa poslednjeg treninga Fenerbahčea pred početak fajnal-fora Evrolige

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.