NOVI SUDIJSKI SKANDAL TRESE FIFA: Arbitar određen da sudi na Mundijalu tražio mito, dobio doživotnu suspenziju!
Foto: AP

Afera aferu stiže

NOVI SUDIJSKI SKANDAL TRESE FIFA: Arbitar određen da sudi na Mundijalu tražio mito, dobio doživotnu suspenziju!

Fahad Al Mirdasi će verovatno biti precrtan sa liste sudija koji su izabrani da dele pravdu na Svetskom prvenstvu

Objavljeno: 16:41h

Izgleda da ovih dana fudbalske sudije širom sveta prave skandala i glavni su i odgovorni za afere velikih razmera.

Poslednji u nizu koji se našao na stubu srama jeste jedan od najboljih azijskih arbitara, Fahad Al Mirdasi, koji je bio i predodređen da deli pravdu i na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Međutim, od toga neće biti ništa, jer je u međuvremenu dobio doživotnu suspenziju od strane matičnog Fudbalskog saveza Saudijske Arabije i to zbog pokušaja da iznudi novac u zamenu za pomoć na fudbalskom terenu jednoj ekipi.

Fahad Al Mirdasi je doživotno suspendovan
Fahad Al Mirdasi je doživotno suspendovanfoto: EPA/Tolga Bozoglu

Tridesetdvogodišnji sudija je priznao na saslušanju pred komitetom Saveza da je tražio novac od čelnika ekipe Al Itihad kako bi im pomogao i sudio u njihovu korist na finalu Kupa kralja Saudijske Arabije protiv tima Al Faizalija.

Rukovodstvo kluba Al Itihad je odmah reagovalo i prijavilo arbitra nadležnim organima i sklonjen je sa te utakmice, a danas mu je izrečena konačna kazna.

Ujedno je FS Saudijske Arabije obavestio FIFA kakav je težak prekršaj napravio čovek koji je očigledno uživao poverenje u Svetskoj kući fudbala. Od FIFA je zatraženo da se Al Mirdasi izbaci iz grupe sudija za Svetsko prvenstvo, a u Ženevi su zatražili dodatnu dokumentaciju u vezi sa celim slučajem, posle čega će doneti konačnu odluku.

Fahad Al Mirdasi je bio među arbitrima koji je trebalo da dele pravdu na Mundijalu
Fahad Al Mirdasi je bio među arbitrima koji je trebalo da dele pravdu na Mundijalufoto: AP

Ovaj arbitar je najveće priznanje u karijeri imao kada je delio pravdu u meču za treće mesto na Kupu konfederacija prošle godine, a s obzirom na njegove godine jasno je koliko su u FIFA računali na njega u budućnosti.

BONUS VIDEO: DELIJE ZAPALILE BULEVAR: Navijači Crvene zvezde slavili titulu u centru Beograda! Snimak iz drona je spektakularan (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.