MEKANO SMO UŠLI U MEČ, NISMO IMALI ENERGIJU: Topić analizirao pobedu protiv Tamiša! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

KLS, 10. KOLO

MEKANO SMO UŠLI U MEČ, NISMO IMALI ENERGIJU: Topić analizirao pobedu protiv Tamiša! (FOTO)

Topić ističe da je pozitivna stvar što su od njegovog dolaska ostvarene sve tri pobede i obezbeđena prednost domaćeg terena u plej-ofu

Objavljeno:

Crvena zvezda je u 10. kolu Superlige pobedila Tamiš (94:87) i odbranila prvu poziciju na tabeli A grupe, ali je igra bila daleko ispod nivoa dojučerašnjeg evroligaša. Evo šta je o tome rekao trener Milenko Topić. - Nismo uspeli da na teren prenesemo energiju koju smo prethodnih dana imali na treninzima. Ne znam da li je tako bilo zbog neuobičajenog termina, od 13 časova, ili zato što smo mislima već bili u plej-ofu, na prvoj poziciji", naveo je Topić, dodavši da je i Tamiš, kao "izuzetna šuterska ekipa - doprineo da Zvezda izgleda loše. Pančevci su iz "pik" igre nedopustivo lako prodirali u reket.

- Javila se nedoumica oko branjenja centralnog 'pik end rola'. Pokušali smo da ih zaustavimo na par načina, bilo je neki put i dobro, ali uglavnom je bilo loše i oni su postizali lake poene ispod samog koša. Ali, sve je to posledica toga što smo u meč ušli mekano, bez dovoljne energije i bez kontakta. Zato su oni lagano gradili napade, imali dobar protok lopte, širinu u igri i kažnjavali nas.

foto: Kk Crvena Zvezda

Topić ističe da je pozitivna stvar što su od njegovog dolaska ostvarene sve tri pobede i obezbeđena prednost domaćeg terena u plej-ofu. - Sreda je slobodan dan, pa ćemo od četvrtka da vidimo šta i kako dalje, da se spremamo za plej-of. Psihički zamor je evidentan, ali okrenućemo novi list, koji će nadam se biti bolji za nas. Ako želimo nešto da uradimo, u odbrani moramo da igramo agresivnije, sa više razumevanja i komunikacije, jer naš 'roster' to dozvoljava. Ako nastavimo da igramo ovako mlako i nezainteresovano, bojim se da nećemo daleko stići.

BONUS VIDEO:

Razmena sličica za Svetsko prvenstvo u Rusiji na Terazijskoj česmi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.